Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


P213

Termeni: Lvov - Sejur Circuit in Tarile BalticeCircuit in Tarile Baltice


Cod 114

ZIUA 1 (10 august 2010): Iasi - Lvov
Ora 5.00: plecam din Piata Palatului Culturii din Iasi si calatorim pe ruta Pascani - Falticeni - Suceava (pana la Siret, frontiera cu Ucraina); de aici, pe langa Cernauti, Kolomyja - Ivan Frankovski, si ajungem la L’vov (Lemberg). Un tur pieotanal nocturn va evidentia frumusetea si farmecul acestui oras, vizualizand cladirea Universitatii, Teatrul si scuarul din fata acestuia, Piata Primariei si ansamblul ahitectonic al acesteia. Cazare la hotel 3*.

ZIUA 2 (11 august 2010): Lvov - Zamasc - Lublin - Varsovia
Mic dejun. Ne indreptam spre Polonia explorand pe traseu locurile cele mai interesante. O scurta oprire la Zamasc ne face cunostinta cu ansamblul architectonic al Pietei Centrale (Patrimoniu UNESCO): cladirea Primariei cu turnul sau, Catedrala, Bazilica Greco-Catolica Sf. Nicolae. Traversand raul Wieprz (afluent al Vistulei) ajungem la Lublin, unde ne atrage atentia Castelul cu Capela Trinitatii fondata de Wladislaw Jagiello. Mergand paralel cu raul Vistula, trecem pe langa Czesk cu ruinele unui castel si ajungem la Varsovia. Cazare la hotel 3*.

ZIUA 3 (12 august 2010): Varsovia
Mic dejun. Descoperim astazi “Parisul Estului“ (orasul de pe Vistula). Plimbarea cu autocarul presupune un tur ce include: Citadela, Parcul Lazienkowski cu: Monumentul Chopin, Monumentul Sienkiewicza, Belvedere, Monumentul Regelui Jean Sobieski; Ansamblul monumental al Palatului si Parcului Wilanow, Cartierul Praga cu: Biserica Ortodoxa Maria Magdalena, Catedrala Ahanghelului Mihail si Florian, Strada Zalkowska cu casele-i renumite si Bazilica Sacre Coeur.
In partea a doua a zilei, pietonal ne oprim in Piata Castelului cu Coloana Regelui Sigismund al III-lea Vasa, Castelul Regal (se poate vizita optional), Catedrala Sf. Ioan si cea Iezuita; ne indreptam spre Piata Veche cu ansamblul sau architectonic in mijlocul caruia troneaza Sirena (Meramaid). Urmarim apoi vestigiile zidurilor Palatului Regal pana la Barbicau si continuam periplul nostru pe Calea Regala pana la Cladirea Parlamentlui, identificand cele mai interesante locatii istorice si moderne. Cazare in Varsovia la acelasi hotel.

ZIUA 4 (13 august 2010): Varsovia - Augustow
Mic dejun. Din zona Mazovici, ne indreptam spre nord, spre regiunea Lacurilor Mazuriene prin Pultusk (important centru istoric) - Rozau - Ostrotika - Miszwice - Rogogi - Mragovo - Lyck, pana la Augustow. Cazare in zona la un hotel 2/3*.

ZIUA 5 (14 august 2010): Augustov - Vilnius
Mic dejun. De la Augostov prin Suwalki, ajungem la granita cu Lituania si calatorim pe teritoriul acesteia pana la Vilnius. Dupa ce ne cazam si un “moment de respiro”, urmeaza un tur pietonal care ne ajuta sa descoperim acest oras. Urcam Dealul celor Trei Cruci pana la Castelul Marelui Duce Gediminassi, coboram spre centrul istoric (patrimoniu UNESCO) si vedem Castelul Inferior cu Turnul Gediminas, Statuia Regelui Mindangas, vizitam Catedrala si Clopotnita (daca este deschisa). De aici continuam vizita cu Universitatea, Biserica Sf. Ioan, Biserica Sf. Ana si complexul monahal Benedictin, Palatul Prezidential, Biserica Sf. Mihail, Biserica Ortodoxa Sf. Kazimir, Piata Primariei cu Primaria, Sala de Concerte a Filarmonicii, Portile Zorilor cu Icoana Sfanta a Fecioarei Maria. In lungul lui Gediminas Prospekt, un tur cu autocarul ne ofera sansa de a vedea: Teatrul de Drama, Basilica Sf. George, Sala Congreselor, Teatrul de Opera si Balet, Cladirea Parlamentului si Muzeul Genocidului. Cazare in Vilnius la hotel 3*.

ZIUA 6 (15 august 2010): Vilnius - Riga
Mic dejun. De la Vilnius plecam spre Letonia prin Ukmergi - Panevezys - Pasvalys - Banska si ajungem la Riga unde, in acest vechi oras hanseatic, vizitam doua zone interesante:
1. Piata Primariei cu cladirea acesteia, Casa Capetelor Negre, Sediul Muzeului Ocupatiei, Monumentul Puscasilor Letoni, Biserica Sf. Petru.
2. Piata Livu cu Casa Pisicii, Casa Marii Bresle Sf. Ioan (actuala Filarmonica). Casa Micii Bresle Fecioara Maria.
Cazare in Riga la hotel 2/3*.

ZIUA 7 (16 august 2010): Riga - Tallin
Mic dejun. Continuam calatoria de-a lungul litoralului Golfului Riga, apoi intram in Estonia si ne indreptam spre capitala Tallin. In acest oras modern si fermecator ne vom plimba prin labirintul de stradute pietruite cu cladiri foarte vechi si bisericute ascunse, atragandu-ne in mod deosebit atentia: Piata Castelului cu Castelul, Palatul Baroc si Parlamentul cu Turnul Herman si Catedrala Newski cu Gradina Regelui Suedez si Zidul cu Turnurile ce o inconjoara, Piata Catedralei cu biserica Dom, Orasul de jos (hanseatic) cu Piata Primariei si cladirea Primariei si Biserica Sf. Spirit, Galeria Dragon si Breala Kanute, Casa Fratiei Capetelor Negre, biserica Sf. Olav si Poarta Marii Coaste cu Turnul Grasanei Margareta. Cazare in Tallin la hotel 2/3*.

ZIUA 8 (17 august 2010): Tallin - Tartu - Riga
Mic dejun. Ne intoarcem astazi la Riga dar pe traseu ne oprim la Tartu pentru a vizualiza ansamblul architectonic al Universitatii si al Pietei Primariei. Continuam drumul pana la Valka (frontiera cu Letonia), iar de aici, pe teritoriul acestei tari, pana la Riga. In partea a doua a zilei vom continua activitatea de cunoastere si a altor locuri din acest oras medieval, cu Castelul Riga, Biserica Anglicana, Poarta Suedeza, Turnul Pulberariei. O plimbare cu autocarul ne face cunostinta cu Piata Centrala si districtul Moscova, Cladirea Teatrului, a Academiei de Arte, Monumentul Libertatii, Universitatea. Cazare in Riga la hotel 3*.

ZIUA 9 (18 august 2010): Riga - Gdansk
Mic dejun. Traversam partea centrala a Lituaniei, trecand prin Jelgava, iar in drum spre Siauliai trecem pe la Dealul Crucilor cu mii de cruci si statuia lui Iisus Hristos. Apoi prin Kaunas si Suwalki ajungem la Gdansk (Polonia). Cazare la hotel Orbis 3* sau similar.

ZIUA 10 (19 august 2010): Gdansk - Torun - Lodz
Mic dejun. In Gdansk (principal port al Poloniei la Marea Baltica) vom explora principala zona veche a orasului, Dlugi Targ, pana la Golden Gate cu Fintina lui Neptun, Casa de Aur, Casa Artus, Turnul, Prison Tower, Highland Gate. La numai cativa kilometri spre SE ne oprim sa vizitam Castelul Cavalerilor Teutoni de la Malbork. De aici, pe langa Pelpin (cu renumita-i Catedrala), Gniew cu un alt Castel al Cavalerilor Teutoni, trecem Raul Vistula la Chelmo si ne oprim cateva clipe la Torun in Piata Veche cu Turnul Primariei, Biserica Sf. Fecioare Maria, Catedrala Sf. Ioan Botezatorul si Evanghelistul, Casa Natala “Nicolaus Copernic”, vestigiile Castelului Cavalerilor Teutoni. Insotind Raul Vistula pana la Wloctawek, ajungem spre seara la Lodz - un important centru al industriei textile. Cazare in Lodz la hotel 2*.

ZIUA 11 (20 august 2010): Lodz - Czestochowa - Auschwitz - Cracovia
Mic dejun. In atentie ne sunt alte meleaguri poloneze. Ne oprim la Czestochowa pentru a vizita complexul monahic cu icoana “Madonna Neagra”; apoi, prin Katowice, vizitam campul de exterminare de la Auschwitz si ajungem la Cracovia. Cazare la hotel 2*.

ZIUA 12 (21 august 2010): Cracovia
Mic dejun. Periplul nostru in Cracovia incepe in Piata Rinek Glawny unde vizitam Bazilica Sf. Maria cu remacabilele-i vitralii, cu valoroasele picture murale. Urcam cele 239 trepte ale Turnului Nordic - pentru panorama; vizualizam celelalte locuri interesante de aici: Biserica Sf. Barbara, Biserica Sf. Adalbert, monumental Adam Mickiewicz, cladirea Muzeului de Istorie, Casa Hippolit, Turnul Primariei - unde urcand cele 110 trepte avem vedere asupra Pietei, Hala de Tesaturi. Ne plimbam pe Calea Regala de la Barbican, pe actuala strada Florianka cu cladiri valoroase istoric, biserici, magazine; pe strada Grodzka cu o abatere spre Complexul Universitar; pe strada sacra Kamonicza unde se afla casa fostului Karol Wojtyla (Papa Ioan Paul II) si ne oprim spre a vizita Castelul Wawel cu Catedrala, Trezoreria Coroanei si Arsenalul. Ne intoarcem pentru shopping la Hala de Tesaturi. Cazare in Cracovia la acelasi hotel.

ZIUA 13 (22 august 2010): Cracovia - Oradea
Mic dejun. La plecarea din Cracovia, ne vom opri la mina de sare de la Wieliczka, pe care o vizitam. Continuam calatoria pe ruta Rabka - Novy - Targ - Poprad - pe la poalele Muntilor Tatra (2655 m) - Rezmovo - Miscolc - Debrecen - Oradea. Cazare in zona Bors la hotel 3*.

ZIUA 14 (23 august 2010): Oradea - Iasi
Mic dejun. Calatorie pe ruta Oradea - Cluj-Napoca – Reghin / Bistrita - Iasi.


SERVICII INCLUSE:
- transport autocar min 3*;
- 13 nopti cazare cu mic dejun in camera dubla (hoteluri 2/3*);
- tururi si vizite cu autocarul, conform programului;
- ghid si insotitor de grup.

SERVICII NEINCLUSE:
- mesele de pranz si cina;
- alte cheltuieli personale;
- taxele de intrare la obiectivele turistice si excursiile optionale;
- asigurarea storno (2% din valoarea programului);
- asigurarea medicala obligatorie.


IMPORTANT:
- Plata se poate face in valuta sau in lei (curs BNR + 2% coeficient de risc valutar).
- La inscriere se achita un avans de 150 euro, avand posibilitatea de a opta pentru locul din autocar.
- Conditiile de retragere vor fi stipulate in contractul de calatorie.
- Este indicat ca fiecare turist sa aiba aproximativ 150-200 euro pentru programul turistic, intrarile la muzee, etc.
- Fiecare turist va fi repartizat la cazare in camere cu 2 si 3 paturi.
- Clasificarea hotelurilor in care se face cazarea este conform criteriilor locale, specifice fiecarei tari.
- Respectarea orei de intalnire este obligatorie deoarece orice intarziere atrage dupa sine nerespectarea programului.
- La vizitarea obiectivelor se merge in grup si se respecta durata de timp stabilita de conducatorii grupului.
- Acte necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data inceperii programului; pentru minori: procura (original si copie) din partea parintilor, prin care se autorizeaza iesirea din tara.