Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


P105

Termeni: Ruse - Sejur Constantinopol - Poarta OrientuluiConstantinopol - Poarta Orientului

ZIUA 1 – Plecare din Bucuresti, din fata restaurantului Cina, ora 19h00` pe traseul: Russe – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Cpt. Andreevo – Edirne – Istanbul, sosire la Istanbul. Cazare.

ZIUA 2 – Mic dejun. Se viziteaza Palatul Topkapi (un complex grandios care timp de 400 ani a fost resedinta sultanilor ), biserica St. Irina (Aya Irini, biserica bizantina construita in secolul VI pe terenul considerat a fi cel mai vechi loc de inchinaciune al crestinilor din Istanbul) si moscheea Sultanahmet (moscheea Albastra, contruita intre 1609 – 1616 la comanda sultanului Ahmed I; constructia a starnit ostilitate la vremea respectiva deoarece o moschee cu 6 minarete reprezenta un sacrilegiu, rivalizand cu cele de la Mecca), Hipodromul, Cisternele sau Palatul scufundat. Dupa amiaza program liber; optional, vizitarea Marelui Bazar si a bazarului egiptean de mirodenii. Cazare Hotel 3*.

ZIUA 3 – Mic dejun. Se viziteaza Patriarhia Ortodoxa Ecumenica cu biserica St. Gheorghe (complexul este de la inceputul secolului XVII sediul Patriarhiei Ortodoxe Grecesti, in care se pastreaza unul din cuiele cu care a fost rastignit Issus), biserica St. Stefan al Bulgarilor (intreaga biserica a fost turnata pe bucati in metal la Viena in 1871, adusa cu vaporul si asamblata pe Cornul de Aur), moscheea Fatih, biserica Mantuitorului din Chora (biserica dateaza din secolul XI; aici se afla cateva din cele mai frumoase mozaicuri si fresce bizantine infatisand intreaga genealogie a Mantuitorului pentru a arata „cum s-a facut Dumnezeu om pentru a ne mantui”, viata Sfintei Fecioare, copilaria si minunile lui Iisus). Cazare Hotel 3*.

ZIUA 4 – Mic dejun. Se viziteaza biserica St. Sofia (Aya Sofya - biserica Sfintei Intelepciuni, ce a fost inaugurata de catre imparatul Justinian in anul 537; la etaj se afla galeria in care se pot vedea cateva din mozaicurile originale crestine datand din secolul XI). Optional croaziera pe Bosfor. Timp liber. Cazare Hotel 3*. Timp liber pentru shopping.

Ziua 5 – Mic dejun. Plecare spre Edirne (in limita timpului disponibil, se viziteaza moscheea Selimiye, cu 999 de ferestre); se continua traseul spre Bucuresti, sosire in functie de indeplinirea formalitatilor vamale.