Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


P212

Termeni: Bucuresti - Sejur Egipt-Darul NiluluiEgipt-Darul Nilului


Cod 109

ZIUA 1 - LUNI:
Intalnire la aeroport cu reprezentantul agentiei pentru imbarcare pe cursa charter Bucuresti – Hurghada. Ajungem in Hurghada unde se realizeaza transferul de la aeroport la hotel. Cazare si cina la hotel.

ZIUA 2 - MARTI:
Dupa micul dejun avem timp liber pentru plaja. Cei care doresc, pot face snorkelling pentru a vedea renumitele recife de corali.

ZIUA 3 - MIERCURI:
Pornim din Hurghada spre orasul Aswan. Ne cazam pe vasul de 5* unde luam pranzul. Considerat o poarta catre Africa, acest oras egiptean ofera turistilor una dintre cele mai frumoase privelisti asupra Nilului. In Aswan, Nilul ofera cel mai frumos peisaj, curgand printre stanci de granit si desert. Doua insule de smarald acoperite cu oaze de palmieri si plante tropicale se remarca: Insula Elephantine si Insula Kitchener. Aceasta din urma este cunoscuta pentru gradinile si plantele sale exotice aduse de generalul britanic Kitchener. Acestea continua sa infloreasca si astazi. In Aswan vizitam Marele Baraj, realizare impresionanta a ingineriei moderne, construit de britanici intre anii 1960 si 1971, apoi extins, dar totusi incapabil de a controla Nilul pentru irigatii. Barajul are o inaltime de 111 m, o lungime de 3,5 km si o latime de 1 km. Mai vizitam, la alegere, Templul Philae, inchinat zeitei Isis, sau Obeliscul neterminat, lung de 42 m, care odihneste abandonat in cariera de granit roz, datorita unei fisuri transversale. Dupa amiaza facem o plimbare cu feluca pe Nil. Cazare si cina pe vas.

ZIUA 4 - JOI:
De dimineata iti propunem ca program optional o vizita in Abu Simbel, la Tempul lui Ramses al II-lea, monument considerat cel mai frumos templu ridicat de acest faraon. Fatada templului are 33 m inaltime si 38 m latime si este pazita de patru statui ale lui Ramses al II-lea. Este un templu unic si datorita modului in care soarele lumineaza patru statui din interiorul templului (ale lui Ra- Harakhte, Ptah, Amun-Ra, si Ramses al II-lea zeifi cat) doar in doua zile din an: 21 februarie, ziua regelui, si pe 22 octombrie, ziua incoronarii sale. Dupa masa navigam spre Kom Ombo si vizitam Templul Sobek din Kom Ombo. Plecam spre Edfu. Cazare si cina pe vas.

ZIUA 5 - VINERI:
Dupa micul dejun vizitam Templul Horus din Edfu, care a fost construit in 180 de ani, 3 luni si 14 zile. Templul a fost gasit ingropat de oamenii lui Napoleon in 1797 si scos la suprafata in 1850. Templul are o camera dedicata „industriei” parfumurilor. Pe pereti se afla toate retetele parfumurilor egiptene. Dupa-amiaza plecam spre Luxor. Cazare si cina pe vas.

ZIUA 6 - SAMBATA:
In ultima zi a croazierei vizitam monumentele istorice de pe malul de vest al Nilului: Valea Regilor. Vizitam Templul Reginei Hatshepsut, atractia principala din valea „Manastirii Nordice”. Vizitam apoi Colosii lui Memnon, singurii supravietuitori ai templului funerar al lui Amenhotep al III-lea care, conform noilor descoperiri, a fost cel mai vast templu din Karnak. Pe malul de est vizitam Templul Karnak, cunoscut in antichitate sub denumirea de Ipet-isut, adica locul cel mai ales de pe pamant. Este un oras vechi, de mai bine de 2000 de ani, si a fost dedicat triadei Amon, Mut si Khonsu. Transfer spre Hurghada unde ne cazam si luam cina.

ZIUA 7 - DUMINICA:
Dupa micul dejun avem o zi intreaga sa ne bucuram de plaja, sau putem alege una dintre interesantele excursii optionale.

ZIUA 8 - LUNI:
Dupa micul dejun se face transferul catre aeroport pentru zborul Hurghada – Bucuresti.


OBSERVATII:
Copilul de pana la 2 ani plateste taxele de aeroport 40 euro.
Copilul cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani plateste biletul de avion 150 euro si taxele de aeroport.
Supliment cazare pe vas:
- 30 euro/persoana camera dubla;
- 25 euro/persoana camera tripla;
- 45 euro/persoana camera single.

SERVICII INCLUSE:
- bilet avion cursa charter;
- transfer aeroport-hotel-aeroport;
- transfer Hurghada – Aswan, Luxor - Hurghada;
- 4 nopti cazare cu all inclusive la hotel Sonesta Pharaoh 5* (sau similar) in Hurghada;
- 3 nopti cazare cu pensiune completa pe vas de croaziera de 5*;
- intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
- ghid local de limba engleza pentru croaziera;
- asistenta turistica locala.

SERVICII NEINCLUSE:
- asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno;
- taxa de aeroport: 95 euro/persoana;
- taxa de aeroport pentru copil: 40 euro;
- taxa de viza: 20 euro/persoana;
- taxa de rezervare: 5 euro/persoana;
- bacsisul: 20 euro/persoana;
- excursiile optionale si alte intrari la obiective turistice decat cele mentionate in program;
- supliment vas croaziera.