Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


Informatii despre Destinatia Turistica

Viena (în germană Wien) este capitala Austriei. Orașul este situat în extremitatea răsăriteană a acestei republici federale, în landul (regiunea autonomă) Viena, și este traversat de Dunăre. Regiunea autonomă Viena este, cu cei aproape două milioane de locuitori ai săi, ce reprezintă un sfert din populația totală a Austriei, al zecelea oraș ca mărime din cadrul Uniunii Europene.
Viena este un important centru politic internațional (datorită neutralității postbelice a Austriei și situării în partea centrală a Europei), unde își au sediul organizații de primă mărime, ca: Organizația Națiunilor Unite(ONU), Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și alte diverse agenții, între care: Agenția Internațională pentru Energie Atomică. Această agenție își are sediul, alături de cel al ONU, într-unul dintre complexele așa-numitului centru UNO-city, aproape de Dunăre.

Orașul a fost secole la rând capitală imperială și reședință a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale și politice ale Europei. La propunerea Republicii Austria, centrul vechi al orașului Viena precum și castelul Schönbrunn, mărturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute de UNESCO pe lista monumentelor patrimoniului mondial.
Pe parcursul istoriei, Viena a fost capitala Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană și între 1867-1918 a Imperiului Austro-Ungar. Aici s-a desfășurat, în anul 1815, mult mediatizatul Congres de la Viena.

Cultură

Pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice și al operei. Christoph Willibald Gluck, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms și Anton Bruckner și alții, au lucrat la Viena, iar Antonio Vivaldi a murit aici. Johann Strauss-fiul și familia sa și-au creat valsurile în Viena, iar orașul a devenit casa așa-zisei -A Doua Școală Vieneză", cu Arnold Schönberg, Alban Berg și Anton Webern toți fiind născuți aici. Este și sediul Orchestrei Filarmonice Vieneze.
Viena este notabilă și pentru arhitectura sa. Există numeroase clădiri în stil baroc, dar sunt reprezentate toate celelalte stiluri. Palatul de vară al împăraților, Palatul Schönbrunn, a fost conceput ca rival al celui de la Versailles, dar, deși imens și ornat, nu a devenit la fel de mare. Grădina Zoologică Schönbrunn se află în incinta palatului. Catedrala Sfântul Ștefan (Stephansdom), construită în secolul al XII-lea este de asemenea de o mare valoare. Arhitectul modern Friedensreich Hundertwasser a construit câteva clădiri în oraș în stilul său idiosincratic.
Centrul istoric al orașului Viena face parte din patrimoniul mondial al UNESCO din anul 2001.

Turul Vienei
[modificare]Catedrala Sf. Ștefan
Stephansdom este unul din obiectivele emblematice ale orașului. Construcția sa începuse deja în secolul al XII-lea, dar catedrala a fost terminată abia în anul 1433. Ea este unul dintre monumentele gotice de primă importanță ale Austriei. Domul măsoară 34 metri în lățime și 107 metri în lungime și are patru turnuri. Acoperișul său se constituie din 230.000 țigle colorate. Ambele turnuri ce străjuiesc intrarea principală (Heidentürme) au o înălțime de 65 de metri și adăpostesc clopotul care la rândul său are o înălțime de trei metri și cântărește 22 de tone. Cel mai înalt turn al domului este cel din partea de sud care măsoară 137 de metri. O scară permite vizitatorului pătrunderea în turn oferindu-i o minunată priveliște de la o înălțime de 70 metri. Turnul din partea de nord nu a fost finalizat, este deservit însă de un lift ce te poartă la o înălțime de 60 de metri de unde poți admira împrejurimile clădirii sacre. Poarta principală și partea de vest a domului aparțin stilului romanic. Poarta episcopală realizată în stil gotic revelează vizitatorului aspecte din viața pământească a Sfintei Maria în vreme poarta corului ne relatează momente importante din viața Sfântului Paul.
[modificare]Catedrala Sf. Barbara
Biserica și Colegiul Sfânta Barbara, aici au studiat elitele greco-catolice din Transilvania în sec. al XVIII-lea și prima jumătate a sec. al XIX-lea. Iconostasul a fost pictat de Efrem Micu, vărul lui Samuil Micu.
[modificare]Catedrala Greco-Ortodoxă
Biserica Greacă din Viena a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea, în timpul domniei lui Iosif al II-lea, pentru "grecii și valahii de religiune neunită" din capitala imperială. Lăcașul a fost renovat și extins la mijlocul secolului al XIX-lea pe cheltuiala baronului Gheorghe Sina, de origine aromână.
[modificare]Schönbrunn
Palatul Schönbrunn a servit din secolul al XVIII-lea până în 1918 drept reședință de vară a Casei de Habsburg. 45 din cele 141 de camere ale castelului sunt deschise publicului larg spre vizitare. Printre acestea se numără și camera lui Napoleon Bonaparte (Împăratul francez și-a avut reședința aici din 1805 până în 1809), cabinetul chinezesc, marea galerie, etc. Amenajările interioare sunt realizate în stil rococo. Merită să fie admirate de asemeni cele 60 de automobile imperiale ce formează parcul auto al castelului, capela și teatrul castelului. Palatul aurit este înconjurat de un parc impresionant cu grădini artistic amenajate ce fascinează prin arhitectura lor barocă ce se remarcă prin aleile dispuse geometric, înaltele garduri vii, împodobitele fântâni arteziene și statuile de marmură în stil clasic. Așa numita -Palmenhaus" este începând din 1883 cea de-a treia ca mărime clădire din sticlă din lume. Ea adăpostește astăzi un număr de 4500 de specii de plante. Parcul dispune și de un loc de joacă pentru copii. Ruinele romane existente aici au fost realizate în 1778 după proiectul lui Hohenberg care a realizat și renumita Gloriette, un fel de intrare pe o colină din spatele castelului. De aici vizitatorul poate să savureze o minunată priveliște asupra castelului și a grădinilor sale, a bazilicii Sfântul Ștefan (Stephansdom)și a centrului Vienei.
[modificare]Palatul Hofburg
Hofburg este reședința imperială de altă dată. Complexul arhitectural s-a extins de-a lungul timpului continuu. La ora actuală edificiul cuprinde 18 corpuri și 19 spații exterioare. El este sediul președintelui republicii federative austriece, adăpostește mai multe muzee (Muzeul de Artă Populară, colecții de instrumente muzicale, Camera Armelor, colecții ale Muzeului de Istorie a Artei, Muzeul -Sisi"),precum și Biblioteca Națională a Austriei. Kapela curții și kapela muzicală se regăsesc în aripa veche a palatului (Schweizerhof) ce datează din 1277. Grajdurile imperiale din secolul al XVI-lea au fost amplasate pe locul destinat inițial reședinței principelui Maximilian al II-lea. Astăzi se găsesc aici Școala de călărie spaniolă și muzeul -Lipizzaner". În -Camera Comorilor" vizitatorul poate admira printre altele coroana imperială aparținând Sfântului Imperiu Roman (datând de prin 962), coroana imperială austriacă (1602), comoara Burgunzilor din secolul al XV-lea și comoara Ordinului Lânii de Aur. Tot aici se mai pot vizita apartamentele imperiale, spațiul privat ce a aparținut Majestății sale Împăratul Franz Josef, saloanele de mese, de bal, etc.
Parcul Prater
Prater este un parc de distracții uriaș, ce este utilizat de vienezi drept principal loc de relaxare. Cea mai cunoscută parte a acestui spațiu de agrement este Wurstlprater. Această amenajare datează din secolul al XIX-lea. Cea mai apreciată atracție a parcului o constituie Roata Uriașă (Riesenrad), ce are o înălțime de 65 metri și a fost inaugurată în 1896/1897 cu ocazia sărbătoririi jubileului înscăunării împăratului Franz Josef. Ea a fost aproape complet distrusă în timpul celui de-al doilea război mondial dar reconstruită după aceea.

Caractersitici ale destinatiei

Viata de Noapte Turism Cultural Tur de Oras

Localizare pe harta
Hoteluri din Viena


Sortare dupa categorie alfabetic

Hilton 5*

HOTEL HILTON 5***** - VIENA - AUSTRIAThe Hilton Vienna Plaza is located on Vienna's famous Ringstrasse, opposite the stock exchange and within walking distance of the city centre.Hotel capacity: 10 ...

Hilton Vienna am Stadtpark 5*

Este situat in inima comerciala a Vienei, in imediata apropiere a Stadtpark si a celebrului Ring Vienez.Hotelul beneficiaza de o locatie ideala pentru a putea explora fascinanta capitala a Imperiului ...

Bellevue 4*

The Hotel Bellevue is an historical four star hotel, conveniently located close to the city center, opposite Franz-Josef railway station and near the Liechtenstein Palace. Using Tram D you can easily ...

Graben 4*

The Graben Hotel, as it appears today, has been established in 1918. It is quietly situated next to the pedestrian zone, the Graben, in the quarter of antique shops. It is surrounded by the famous sho...

NH Atterseehaus 4*

HOTEL NH ATTERSEEHAUS 4**** - VIENA Amplasat pe Mariahilferstrasse, renumita artera comerciala a Vienei. Situat in Mariahilferstrasse cel mai lung bulevard din Europa,unde se desfasoara o activitate i...

Delta 4*

Descriere: Delta este un hotel de 4* deschis in primavera lui 2006 situat nu departe de Gara de Sud. Pana la Aeroport sunt 20 km. Iar strazile cu magazine incep chiar de langa hotel. Facilitati: Dota...

Favorita 4*

Este localizat la mica distanta de centrul orasului, avand in imediata apropiere statia de metrou Keplerplatz, pe linia U1 care face legetura directa cu Stephans Dom in doar cateva minute.Cele 141 de ...

InterCity Hotel Wien 4*

Hotelul este situat central, pe celebra artera de cumparaturi Mariahilferstrasse.Camerele sunt moderne si confortabile si sunt dotate cu: baie proprie, televiziune prin satelit, PAY TV, telefon, radio...

Austria Trend Bosei 4*

Face parte din lantul Austria Trend.Este localizat in zona Wienerberg, langa Golfplatz.Accesul in centrul orasului este facil cu mijloacele de transport: tramvai, autobuz si metrou. Cea mai apropiata ...

Mercure Europaplatz 4*

Hotelul Mercure Wien Europaplatz ofera 211 camere confortabile; este situat central, la 100 m de principala artera comerciala Mariahilfer Srasse, vis-à-vis de statia Westbahnhof. Faceti doar 5 minute...

Ananas 4*

Hotelul este situat la cateva minute de centru, aproape de piata Naschmarkt, opera Mariahilfer Strasse si Ringstrasse.Facilitati in camere:Complexul are 380 de camere standard, 150 de camere Business...

Artis am Rennweg 4*

Situat la numai cativa pasi de Palatul Belvedere, acest hotel de 4 stele se află la doar cateva minute distantă de centrul orasului Viena. La cativa pasi de hotel se află o statie de tramvai. Re...

Simfonia Primaverii 3*

Ziua 1. BUCURESTI ? BUDAPESTA (800 km)Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta, pe ruta Pitesti ? Sibiu ? Deva ? Arad - Szeged. Sosire si cazare Budapesta hotel 3***Ziua 2. BUDAPESTA ? VIENA (29...

Mozart 3*

Asezat inntr-o pozitie centrala, aproape de gara Franz Josef si de Prater. In centrul istoric se poate ajunge pe jos in cca 15 - 20 minute minute, cu metroul ( U4 , statia Friedensbrucke) sau cu tranv...

Hadrian 3*

HOTEL HADRIAN 3* VIENASituat la 1,5 km de Westbahnhof si cca 4 km de centrul istoric, unde se poate ajunge cu metroul (linia 3). Camerele sunt mobilate cu gust, fiind dotate cu grup sanitar, telefon...

Ibis Mariahilf 3*

Ibis Wien Mariahilf este situat la numai 500 de metri de Mariahilfe Strasse, cea mai mare stradă comercială din Viena. Café-barul si receptia sunt deschise 24 ore pe zi. Accesul la Wi-Fi es...

Tourotel Mariahilf 3*

Este un hotel de prima clasa, la jumatatea distantei dintre centrul orasului si castelul Schonbrunn, in vecinatatea imediata a Westbahnhof (Gara de Vest).Mai mult decat situarea centrala si accesul di...

Alexander 3*

Hotelul este situat in zona centrala a orasului la 1 km de statile de metrou U4 si U6 si la 400 m de statia de tramvai D.De asemenea, poate fi localizat uror fiindca se afla chiar in fata Universitati...

Trend Messe 3*

Este situat in apropierea parcului Prater, la 20 de minute de centrul orasului.Cu o arhitectura moderna si un design distinct, hotelul oferta sevicii de buna calitate.Hotelul dispune de 243 camere con...

Sophienalpe 3*

Este situat pe una din colinele Vienei, in inima Padurii Vieneze, la 12 km distanta de centrul Vienei.A fost construit de Imparatul Franz Josef mamei sale, arhiducesa Sophie, ca resedinta de vara. A f...

Austria Trend Appartmenthotel Vienna 3*

Fie ca sederea dumneavoastra este prelungita sau scurta, ca oaspeti ai nostri cu adevarat va va veti simti ca acasa.O combinatie minunata a unui stil de viata practic: apartament modern si servicii ho...

Austria Trend Messe Wien 3*

Este cel mai nou hotel din lantul Austria Trend Hotel si este situat chiar langa RX Messe, noul centru de expoziti si congrese din Viena si langa parcul de distractii Prater. De la hotel se poate ajun...

Atlas 3*

LOCATIA:Hotelul Atlas este situat langa un parc, in apropierea Parlamentului, aproape de statia de metrou Volkstheater si la 5-10 minute de centrul istoric.FACILITATI HOTEL:Hotelul are un frumos resta...

Messe Wien 3*

LOCALIZARE:Messe Wien este cel mai nou hotel din lantul Austria Trend Hotel si este situat chiar langa RX Messe, noul centru de expoziti si congrese din Viena si langa parcul de distractii Prater. De ...

Beim Theresianum 3*

  HOTEL BEIM THERESIANUM 3*  Beim Theresianum este un hotel renovat, confortabil si central localizat chiar langa statia de metrou Südtirolerplatz. Puteti ajunge de la Gara de Sud, la...

Austria Trend Theresianum 3*

Situat la o plimbare de 10 minute de Palatul Belvedere si la o plimbare de 3 minute de metroul către Catedrala Sf. Ştefan, acest hotel se bucură de o locatie centrală. Wi-Fi este disponibil grat...

Academia 2*

LOCALIZARE:Hotelul Academia face parte din lantul hotelier "Academia Hotels" si este situat intr-o zona rezidentiala linistita, in districtul 8 al Vienei, la scurta distanta de mers pe jos de Primarie...

Etap 2*

Hotelurile Etap fac parte din lantul hotelier Accor, fiind standardizate, cu peste 300 de locatii in toata Europa. Hotelul Etap Wien Sankt Marx, este situat in partea de sud-vest a orasului, la doar 5...