Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


Istoria Chinei, dupa cronicile antice, incepea acum 3300 de ani. Studiile arheologice moderne au demonstrat existenta unei oranduiri primitive avansate cultural si economic intre anii 2000 si 2500 i. e. n. in ariile riulul Huang He in nordul Chinei.
Secole de migratie, amalgamare, asimilare si dezvoltare a populatiei din aceasta regiune a dus la formarea unei sistem distinctiv de scriere, un corpus filozofic, artistic autentic si o organizare politica, care in zilele noastre se numeste civilizatia chineza.

Dupa textele mitologice, civilizatia chineza incepe de la Pangu, creatorul universului, si o succesiune de imparati, intelepti si eroi mitici (Huang Di, Yao si Shun), care i-au invatat pe chinezii antici sa-si dobandeasca mancare, sa teasa si sa construiasca case. Prima dinastie preistorica a fost Xia (2100 - 1700 i. e. n.).
In anii 1960 excavarile arheologice au descoperit asezaminte omenesti in provincia Henan, care au indicat existenta unei civilizatii urbane in perioada neolitica tarzie.
Dinastia Xia, in urma unor conflicte intre triburi, a cazut sub puterea dinastiei Shang.
Cele mai semnificative inventii din perioada Shang au fost sistemul ideografic (hieroglific) de scriere si obtinerea bronzului pentru metalurgie. Ultimul conducator din dinastia Shang a fost detronat de un sef de trib vecin cu numele Zhou. Zhou care impartasea limba si cultura epocii Shang a colonizat teritoriile vecine, formand asa-numita "China Centrala" (Zhou) la nord de riul Yangtze. Dinastia Zhou a condus peste 8OO de ani.
Filosofii aceste dinastii au elaborat doctrina "mandatul cerului", care sustinea ca imparatul este fiul cerului si guverneaza doar prin vointa divina, iar detronarea acestuia ar demonstra ca el a pierdut acest mandat. Doctrina a explicat si a justificat caderea dinastiilor precedente, dar a si intarit legitimitatea dinastiei prezente.

Destinatii turistice din China


Hong Kong loc_1269_Hong-Kong sit

Hong Kong

http://en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong