Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


Informatii despre Destinatia Turistica

Capitala Egiptului si, totodata, cel mai mare oras al Africii cu 15 milioane de locuitori, situat pe malul drept al Nilului a fost fondat in anul 969. In raportul egiptean este un oras tanar, totusi este cel mai mare centru industrial, comercial si cultural al tarii. Atractia turistica principala o constituie obiectivele turistice de la Ghiza, in primul rand piramidele, situate pe malul stang al Nilului.Cairo este o metropola cu o viata ce pulseaza, in care se imbina perfect prezentul modern cu istoria antica.
Orasul se poate imparti in mai multe zone, \"cartierul\" islamic se caracterizeaza prin moschee, biserici, iar aerul este patruns de mireasma florilor si de aroma condimentelor.
Aici se afla Citadela, o fortareata medievala, construita acum 700 de ani. Partea romana a orasului este mai veche cu cateva secole decat cea islamica. Este una dintre primele locuri din lume unde s-au stabilit comunitati crestine si totodata locul sfant al evreilor, musulmanilor si crestinilor care traiesc aici.
Ghiza se situeaza pe malul vestic al Nilului cu piramidele ultimilor faraoni ai dinastiei a IV-a, adica cu monumentele funerare ale faraonilor Kheops, Chefren si Mukerinos. Piramidele sunt despartite de desert de Sphinxul cu trup de leu si fata de om.