Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


Informatii despre Destinatia Turistica


Strasbourg este inconjurat ca o centura de apele raului Ill, care in inima orasului formeaza o insula, ´Grande Ile´, legata de celelalte cartiere prin nu mai putin de 21 de poduri. Orasul, un fel de mic Amsterdam, se revarsa cu mult dincolo de zona insulei, iar numeroasele parcuri si canale ce-l strabat dau senzatia unui spatiu foarte aerisit.
Vizitati Catedrala gotica Notre Dame (finalizata in 1439) pe care, de altfel, nu o puteti rata datorita turnului de 142 de metri inaltime (cel mai inalt turn al unei catedrale din Franta). Una din atractiile sale turistice este ceasul astronomic, construit in anul 1547 de catre un grup de mesteri ceasornicari elvetieni. Aceasta nepretuita mostenire din perioada Reformei, uimeste si astazi prin mecanismul sau complex de calculare a eclipselor solare, a momentelor zilnice de rasarit si de apus ale soarelui pentru o perioada, practic, ´infinita´. Periplul poate continua in Petite France, cartierul cel mai pitoresc al Strasbourgului, la mica distanta de catedrala. Traversezi un pod si te trezesti intr-o lume de basm, cu stradute stramte, pietruite si case tipic germane in alb si negru, cu frontoane.
Dintre muzee amintim Muzeul Artelor Frumoase, care adaposteste opere ale lui Hans Memling, Francisco de Goya, Tintoretto, Paolo Veronese, Giotto di Bondone, Sandro Botticelli, Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck, El Greco, Correggio, Cima da Conegliano si altii, Muzeul Catedralei Notre-Dame, Muzeul de Arta Decorativa, Muzeul Arheologic si Muzeul Zoologic, renumit in toata Franta datorita atat vechimii lui, cat si colectiei impresionante de pasari gigantice. Lista muzeelor din Strasbourg nu se opreste aici. Mai exista aproximativ 14 muzee care pot fi vizitate pe toata perioada anului.
O alta modalitate de a vizita Strasbourgul este pe apa, prin intermediul vaporasului, care porneste din dreptul Palatului Rohan si care te poarta timp de aproximativ 45 de minute de-a lungul raului Ill, inconjurand centrul si care ajunge pana in zona institutiilor europene. Orasul mai este cunoscut si pentru numarul mare de institutii europene care isi au sediul aici: Consiliul Europei, Parlamentul European, Comisia si Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Fundatia Europeana pentru Stiinta, Institutul International pentru Drepturile Omului.
Locuitorii Strasbourgului acorda o grija speciala si gastronomiei. Specialitatile alsaciene sunt numeroase, la fel si restaurantele ce servesc astfel de mancaruri. Nu ar trebui sa ratati ´choucroute´ (varza acra), servita alaturi de carnati sau alte feluri de carne. Alte specialitati sunt Flammekueche (tartes flambes in franceza), un fel de pizza cu un blat extrem de subtire, cu topping de smantana, ceapa si sunca sau Baeckeoeffe, o tocanita de carne de vita si de porc, cu cartofi si morcovi, care se serveste de obicei pentru doua sau mai multe persoane. Aceste preparate se gasesc cu precadere in winstub-uri, localuri traditionale, echivalentul alsacian al pub-urilor britanice.

Hoteluri din Strasbourg


Hilton 4*

Hotelul Hilton este situat in Strasbourg, vizavi de Music & Convention Center, la o mila de Petite France, Museum of Modern Art si de Catedrala, la aproximativ noua mile de Aeroportul Strasbourg Entzh...