Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


Austriecii au numit-o “Die Buchenland” - “Taramul Padurilor de Fag”.Bucovina istorica era aproape dubla fata de cum este acum, dar partea nordica apartine acum Ucrainei, ca urmare a pactului sovieto-german Ribbentrop-Molotov, din august 1940.

Ceea ce ramane formeaza partial tinutul administrativ al Sucevei. Judetul Suceava se invecineaza la nord cu Ucraina, la vest cu regiunea romanaeasc Transilvania, cu judetele Bistrita-Nasaud si Maramures, de-a lungul culmilor carpatice. La estul si sudul Sucevei, se afla judetele din Moldova: Iasi si Botosani in est, Neamt, Harghita si Mures in sud.Lacul Bicaz pe partea moldoveneasca a trecatorii Bicaz este locul favorit al excursionistilor si al turistilor.Bucovina reprezinta o sinteza a varietatii, armoniei si frumusetii peisajelor romanesti, bogatia sa de relief, cu munti, podisuri, trecatori, dealuri, campii, vai, rauri si lacuri, cu padurile sale, cu fauna si flora.Carpatii Estici se extind dinspre frontiera ucraineana la nord pana departe, la raul Prahova, la sud. Acestia, alaturi de Subcarpati, ocupa cele doua treimi vestice ale Bucovinei, in timp ce in partea estica se intinde podisul Sucevei.

Regiunea de munte este formata dintr-o serie de obcini paralele, orientata intr-o directie aproximativa de la nord la sud.In termeni largi, climatul regiunii este temperat continental, dar conditiile fizice au creat doua mari sub-categorii: climatul muntelui si cel al podisului.Temperaturile medii anuale variaza intre 0 grade Celsius, 6 grade pe partea vestica a Obcinei Mari si aproape 7-8 grade in podis. Acestea sunt temperaturi joase, in comparatie cu restul Moldovei, dar climatul Bucovinei este dominat de regiunea muntoasa. Specifice acestei zone sunt iernile lungi, cu multa zapada, si verile reci si umede. Precipitatiile medii anuale sunt de 700 mm.Muntii dintre manastirile Moldovita si Sucevita ofera privelisti care taie respiratia.Rezervatia „Codrul Secular” de la Slatioara, langa varful Rarau, incercuieste una din cele mai vechi paduri ale Romaniei, unii copaci avand peste 400 de ani vechime. Multitudini de flori salbatice, asezate cromatic, de la alb la albastru electric, de la roz la purpuriu inchis, se afla pe cele mai frumoase intinderi posibile din tara.

Una din rezervatiile naturale, pe terasele din Poiana Stampei, cuprinde plante infloritoare rare. Acesta e paradisul albinelor si apicultura, una din cele mai vechi ocupatii din Romania, este practicata in mare masura.http://ro.wikipedia.org/wiki/Bucovinahttp://en.wikipedia.org/wiki/Bucovina

Destinatii turistice din regiunea Bucovina, Romania


Vatra Dornei vatra-dornei

Vatra Dornei

Amplasament geografic: Situată la o altitudine de 802 m, în nordul României, la confluenta râurilor...
Gura Humorului 2-gura-humorului

Gura Humorului

Gura Humorului, mai demult Gura Homorului, ( in germana si poloneza: Gura Humora, in ebraica si Idis: -...
Fundu Moldovei fundu-moldovei1

Fundu Moldovei

Fundu Moldovei este o regiune conservatoare, locuită de munteni, creatori și păstrători ai unor forme...