Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


Informatii despre Destinatia Turistica

Amplasament geografic:
Situată în vestul României, pe râul Moneasa, la poalele munţilor Codru - Moma, la o altitudine de 290 m, la 110 km de municipiul Arad. În jurul staţiunii se etalează un peisaj de basm cu culmi împădurite, fenomene carstice,. Marmură roşie şi pâraie limpezi.
Acces:
Rutier: DN 709 şi DJ 762 Arad - Moneasa, DN 76 şi DJ 762 Brad - Moneasa;
Feroviar: Gara Sebiş pe linia Arad - Brad.
Factori naturali de cură:
Ape minerale; bioclimat sedativ - indiferent.
Indicaţii terapeutice:
Afecţiuni reumatismale degenerative ( spondiloze cervicale , lombare, şi dorsale); afecţiuni reumatismale abarticulare; afecţiuni neurologice periferice ( pareze uşoare, sechele după poliomelite); afecţiuni ginecologice; afecţiuni metabolice şi de nutriţie ( diabet, obezitate).

Vara, puteti merge la strandul din statiune si va puteti plimba prin padurile din jur; puteti inchiria un teren de tenis sau unul de baschet.

Supranumita "Perla Muntilor Apuseni" si numita in limba maghiara Menyháza, adica "Orasul Paradisului", Moneasa este situata intr-o mica depresiune, la poalele muntilor Codru-Moma, la altitudinea de 280 metri. Piscurile din jur se inalta pana la altitudini de 1 000 de metri. Apele termominerale de aici au fost cunoscute, se pare, inca de pe vremea romanilor, care au avut aici terme. Apele au temperatura de 25 - 32 de grade si sunt bicarbonatate, calcice, magnezice, sodice, cu certe proprietati curative. In secolul XVII, regiunea in care este situata statiunea a fost cucerita de otomani, care insa au plecat de aici dupa infragerea de la Viena, parasind inclusiv Cetaeta Deznei, situata la o distanta de 10 km. In 1835, "Descrierea geografica a comitatului Arad" mentioneaza pentru prima data folosirea apelor termominerale din regiune. Intr-un raport din 1854 sta scris ca statiunea a fost vizitata de 27 de vilegiaturisti. Dupa ce Ministerul de Interne Imperial de la Viena i-a conferit titlul de statiune balneara, pe 13 mai 1886, numarul de turisti a crescut, in anul 1895, la 2 000 de persoane. Traseele turisice din jurul statiunii, in peisajul feeric al Muntilor Codru-Moma, se pot parcurge insotiti de un ghid sau pe cont propriu. Acestea sunt: Pestera Liliecilor (aflat la distanta de o ora de mers pe jos), Cariera de Marmura (45 de minute), Izvorul Piatra cu Lapte (20 minute) Grota Ursilor (10 minute), Cuptorul de Fier (10 minute), Rezervatia de nuferi, Varful Izoi, Stanca Laptelui, Tinoasa, Platoul Carstnic, Cetatea Deznei.

Caractersitici ale destinatiei

Agroturism Balneo Turism Drumetii Montane
Strand

Hoteluri din Moneasa


Parc 2*

Hotel Parc 2** - ApuseniCapacitate : 72 camere -170 locuri Dotari Hotel: Parcare, lift, restaurant, restaurant terasa, bar, bar de noapte, sala de conferinte, baza de tratament, farmacie, sala de gimn...