Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


Informatii despre Destinatia Turistica

Amplasament geografic:
Staţiune balneoclimaterică permanentă aşezată în partea centrală a judeţului Prahova, la limita de contact cu zona alpină, între văile Prahovei şi Teleajenului, la 44 km de Ploieşti spre nord, la 400 m altitudine, înconjurată de dealuri cu păduri de stejar şi livezi de pomi fructiferi.

Acces:
Rutier: Bucureşti - Ploieşti - Cheia - Braşov (DN1) 120 km de la Bucureşti, 44 km de la Ploieşti;
Feroviar: Gara Slănic pe linia Ploieşti - Slănic.

Statiunea Slanic este o statiune balneoclimaterica deosebita deoarece include Muntele de sare - unic in lume- si cea mai mare salina din Europa, inconjurate de paisaje pitoresti, dispunand de conditii de cazare, tratament si divertisment variate, ceea ce transforma Statiunea Slanic intr-un loc ideal pentru petrecerea vacantei.
Muntele de Sare de la Slanic Prahova este o frumoasa creatie a naturii, care constitue o raritate pe glob, fiind un masiv de sare la zi. Prin dizolvare si eroziune s-a format o veritabila dantelarie maestrit tesuta de natura - impodobita de poli cu "arabescuri" cum spunea Alexandru Vlahuta care determina admiratia si uimirea vizitatorilor.

Factori naturali de cură:
Climat de cruţare, puternic ozonat, specific zonei subcarpatice, lacuri sărate de o mare valoare curativă, nămol sapropelic, salina de adâncime cu microclimat specific.

Indicaţii terapeutice:
Afecţiuni reumatismale degenerative ale aparatului locomotor, afecţiuni reumatismale inflamatorii, afecţiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, afecţiuni respiratorii cronice infecţioase şi alergice (rinosinuzite, faringoamigdalite, bronşite cronice, astm bronşic), afecţiuni ginecologice cronice, afecţiuni cardiovasculare periferice, afecţiuni dermatologice.

Caractersitici ale destinatiei

Agroturism Balneo Turism Salina