Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early BookingThailanda este in Asia de sud-est. Capitala este Bangkok.

Regatul Thailandei este o tara in Asia de sud-est, invecinata cu Cambodgia la est, Golful Thailandei si Malaezia la sud, si cu Marea Andaman si Myanmar la vest.
Thailanda mai este cunoscuta si ca Siam, care a fost denumirea oficiala a tarii pana in 11 mai 1949.
Cuvantul Thai; inseamna “liber” in limba thailandeza.
Este de asemenea numele poporului thailandez. Unii locuitori, in special minoritatea chineza, continua sa foloseasca denumirea de Siam.

Originea Thailandei este legata in mod traditional de scurta existenta a regatului fondat in 1238, dupa care, mai marele regat a luat fiinta la mijocul secolului XIV. Cultura thailandeza a fost influentata, in cea mai mare parte, de China si India. Contactul cu diversele puteri europene a inceput in secolul XVI dar, in ciuda presiunii continue, Thailanda este singura tara din sud-estul Asiei care nu a fost niciodata ocupata de vreo putere europeana, totusi influenta vestului, inclusiv amenintarea cu forta, a condus la multe reforme in secolul XIX si concesii majore intereselor mercantile britanice (de aceea multi istorici includ Thailanda in „Imperiul Britanic neoficial”).

Revolutia din 1932, in mare masura fara varsare de sange, a condus la o monarhie constitutionala. Cunoscuta la inceput ca Siam, tara si-a schimbat denumirea prima data in Thailanda in 1939, si definitiv in 1949, dupa reintoarcerea la vechiul nume dupa al II-lea Razboi mondial. in timpul conflictului Thailanda a fost intr-o alianta dezavantajoasa cu Japonia; tragand invataminte, Thailanda a devenit un aliat al SUA. Au urmat apoi o serie de lovituri de stat, dar tara a progresat catre democratie incepand cu anii 1980.

Calendarul oficial in Thailanda se bazeaza pe Era budista, care este cu 543 de ani inaintea calendarului vestic. De exemplu, anul 2000 este acelasi cu anul 2543.

Pe 26 decembrie 2004 coasta vestica a Thailandei a fost devastata de un val tsunami de 10 metri inaltime ce a urmat cutremurul din Oceanul India cutremurului din Oceanul indian in anul 2004, producand peste 5.000 de victime in Thailanda, jumatate dintre acestea fiind turisti.

Destinatii turistice din Thailanda