Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


P108

Termeni: Teheran - Sejur Iran - istorie si legenda in Persia zilelor noastre: 19 zileIran - istorie si legenda in Persia zilelor noastre: 19 zile

Persia – cuvant magic, ce reflecta o istorie de peste 4000 de ani; legende, arta si arhitectura ce impresioneaza si in prezent, dar si povestile nemuritoare ale Seherezadei sau «Aladin si lampa fermecata», «Ali Baba si cei 40 de hoti», «Sindbad Marinarul» (povesti ce au fost imortalizate pe pelicule de succes).
Republica Islamica Iran, cu o suprafata de 1.629.918 kmp si o populatie de peste 64 milioane locuitori, are un relief variat, unde s-au cultivat pentru prima data piersici, spanac si lalele, cu orase pline de istorie, unele aflate pe celebrul «drum al matasii», cu sate pitoresti, oameni foarte ospitalieri, unde se pot admira monumente vechi si moderne. Este tara uneia din cele mai vechi si bogate culturi din lume, unde a profetit Zoroastru, unde au creat Omar Khayam si Havez, Avicenna si Musaal-Khwarizmi – parintele algebrei; persanii si-au dovedit creativitatea in diverse domenii: de la primele caramizi la moara de vant, de la «tar» - viitoarea chitara - la jocul de table sau polo ecvestru; persanii au folosit pentru prima data alcoolul in medicina, au inventat inghetata si vinul, sistemul de taxe si posta («Calea Regala» de pe timpul lui Darius) si multe altele. Veti avea ocazia, in timpul acestei calatorii, sa va transpuneti in trecut, imaginandu-va puternicile regate ale mezilor si persilor, pe Alexandru cel Mare, puternicele triburi arabe sau hoardele mongole ale lui Gingis Han sau Timur Lenk.

PROGRAM:

ziua 1 - prezentare pe aeroportul Henri Coanda Bucuresti, biroul informatii, intalnire cu insotitorul roman de grup, plecare la Teheran, via Istanbul.

ziua 2 - sosire la Teheran, transfer la hotel si cazare. Mic dejun+cina; vizita unor din cele mai interesante muzee, si anume: muzeul de Arheologie si muzeul National al Bijuteriilor (considerata cea mai spectaculoasa si bogata colectie de bijuterii din lume); de asemenea, se viziteaza muzeul Sticlei si ceramicii.

Ziua 3 - mic dejun+cina; tur panoramic al capitalei, care include complexul Saad Abad si Niavaran (2 palate); dupa amiaza, transfer la aeroport si zbor la Tabriz; dupa sosire, vizita gradinilor El Goli; cazare la Tabriz, unul din cele mai frumoase orase, situat la 150 km de granita cu Azerbaidjan.

ziua 4 - mic dejun+cina; vizita la Tabriz: moscheea Kabood (datand din anul 870) si Muzeul, casa Mashrotiat. Dupa amiaza, se pleaca la Zanjan; in drum, oprire si vizita pitorescului sat Kanduvan, al carui peisaj a fost modificat spectaculos de-a lungul anilor, de activitatea vulcanica. Cazare la Zanjan.

ziua 5 - mic dejun+dejun; vizita Soltanieh Dom, ce dateaza din sec.14, apoi plecare la Qazvin, oras fondat in sec. III, situat, ca si Tabriz, pe legendarul «drum al matasii»; aici se vor vizita Chehel Sotun, Moscheea Jameh, Mausoleul Imamzadeh Hosein. Cazare Qazvin.

ziua 6 - mic dejun+cina; plecare la Hamedan; vizita locului unde se presupune ca este mormantul curajoasei regine Estera (sotie a lui Xerxes) si a lui Mordekhay; Gandj Nameh (inscriptie datand din perioada lui Darius si a lui Xerxes), Domul Alaviyan. Cazare: Hamedan.

ziua 7 – mic dejun+dejun; astazi se va vizita mausoleul marelui filozof Avicenna, mausoleul lui Baba Taher (unul din cei mai respectati poeti ai literaturii persane), apoi plecare la Kangavar: se va vizita Templul Anahita si Bisotun (trecut din anul 2006 in patrimoniu UNESCO); aici se afla cea mai veche inscriptie din lume, cu 1119 randuri cuneiforme in trei limbi. Cazare la Kermanshah.

ziua 8 – mic dejun+cina; dimineata se viziteaza Tagh e Bostan (monument renumit, sculptat in piatra, din perioada Sassanizilor) si Tekieh Moaven Ol Molk, apoi se continua drumul la Andimeshk. cazare.

ziua 9 – mic dejun+cina; plecare la Susa (conform legendei, locul nasterii Esterei) – se viziteaza cel mai vechi zigurat din Iran, Chogha Zanbil (patrimoniu UNESCO), datand din anul 1250 i.C., mormantul profetului Daniel, ruinele de la Haft Tappeh («cele 7 dealuri»), irigatiile de la Shushtar; plecare la Ahwaz, cazare.

Ziua 10 – mic dejun+dejun; plecare la Shiraz, oras al florilor, poeziei si poetilor, fosta capitala a Persiei intre 1750-1781; este centrul provinciei Fars, leaganul civilizatiei si istoriei persane; in drum oprire pentru vizita Bishapur («minunatul oras Shapur»), cu ruinele vechiului oras, construit in sec. III, distrus de arabi, devenit puternic in perioada Sassanizilor. Cazare la Shiraz.

Ziua 11 – mic dejun+dejun; la Shiraz se va vizita una din gradinile orasului, moscheea Nasir-ol-Molk, Mormantul poetului Hafez, mult admirat de Goethe, Moscheea Vakil; seara, vizita altarului sfant Ali Ebn Hamzeh.

ziua 12 – mic dejun+dejun; excursie la Persepolis (patrimoniu UNESCO, cel mai renumit si vizitat monument din Iran, cu marile sale palate ale lui Xerxes, Darius, Artaxerxes I si Artaxerxes III. Continuare apoi la Pasargad, fosta capitala a Persiei, construita de Cyrus cel Mare in sec. VI i.C. Cazare la Yazd, oras prin care a trecut Marco Polo, unde se mai afla o minoritate ce pastreaza cultul lui lui Zoroastru.

ziua 13 – mic dejun+dejun; vizita orasului Yazd, considerat patrimoniu UNESCO, cu monumentele sale vechi construite intr-un stil traditional extrem de simplu, cu Templul de Foc (zoroastru); se vor vizita Moscheea Jaime, ce domina orasul cu minaretele sale inalte, Turnul Tacerii. Cazare la Yazd.

ziua 14 – mic dejun+cina; plecare la Isfahan, aici se va vizita Moscheea Jame si Biserica Vank, cu frumoase picturi interioare. Inainte de sosire, oprire intr-un oras pitoresc: Naeen, Cazare la Isfahan.

Ziua 15 - mic dejun+dejun; o zi intreaga in orasul creat acum 2500 de ani, fosta capitala de 3 ori in istoria sa, cu numeroase cladiri sau monumente intrate in patrimoniu UNESCO; se va vedea Scuarul Imam, bijuterie a arthitecturii persane, ce include Palatul Alighapou, Moscheea Imam & Sheikh Lufgullah, atelierele si bazarul cu arcade traditionale etc. Seara va puteti plimba de-a lungul unora din renumitele poduri peste raul Zayendeh Rud.

Ziua 16 - mic dejun+dejun; o alta zi in incantatorul Isfahan; veti putea vizita Palatul Chel Sotun si vedea sportul tipic iranian: Zurkhaneh.

Ziua 17 - mic dejun+cina; plecare la Kashan, intemeiat in sec. VI i.C., renumit pentru ceramica, textile, covoare si matase, loc apreciat de sahul Abbas; multe din obiectivele orasului au fost distruse de arabi (sec. VII) sau de cutremure; se va vizita complexul de gradini Fin (sec. XVII) si o casa tipica (sec. XIX). Plecare la Teheran, unde are loc cina la un restaurant traditional, apoi cazare la hotel.

Ziua 18 - mic dejun+cina; dimineata, vizita Palatului Golestan (resedinta regala a Qajarilor, locul incoronarii regilor din dinastia Pahlavi). Dupa amiaza timp liber pentru cumparaturi.

ziua 19 – transfer la aeroport devreme, plecare cu avionul la Bucuresti, decolare din Teheran la ora 04:35, via Istanbul. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Bucuresti la ora 09:45.


Servicii incluse:
- transport avion: extern Bucuresti-Teheran-Bucuresti, compania Turkish Airlines; ruta interna: Teheran-Tabriz; transferuri/vizite cu autocar sau microbuz dotat cu aer conditionat;
- 18 nopti cazare hoteluri 3* - 4*, masa prevazuta in program (tip continental); dejunul poate fi inlocuit cu cina sau invers, in functie de conditiile obiective de la fata locului (restaurante adecvate turistilor straini). vizitele prevazute in program;
- insotitor roman de grup pe tot parcursul excursiei; ghizi locali in timpul vizitelor;
- asigurare in caz de insolvabilitate/faliment al agentiei de turism.

Nu sunt incluse :
- taxe aeroport: in present: 155€;
- taxa de viza (in prezent: 300RON);
- asigurare medicala - obligatorie;
- bacsisuri pentru ghizi locali/soferi;
- intrari neprevazute in program, cheltuieli personale (telefoane, apa/bauturi etc.), excursiile optionale, care se organizeaza si achita la fata locului;
- asigurare storno: optionala dar recomandata.

Conditii de inscriere:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei;
- cazier; adeverinta medicala;
- 2 fotografii; formular de viza completat corect, asigurare medicala.

Mentiuni: Este obligatoriu ca imbracamintea si comportamentul sa fie adecvate regulilor existente in Republica Islamica Iran (vezi informatii privind imbracamintea pentru doamne).
Agentia nu este raspunzatoare pentru cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera refuza vreunui turist sa permita intrarea/iesirea in/pe teritoriul propriu.
Taxele de viza, aeroport, iesire din tara, tarifele zborurilor interne pot fi modificate de catre autoritatile de resort pana la data plecarii in excursie, fara notificari prealabile, diferenta de prĂŞt urmand a fi achitata de catre turisti.
Asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor. In cazul in care turistul intarzie la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri.
Firma isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile, fara a afecta structura generala a acestuia si serviciile mentionate.
Firma nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta, in cazul modificarii unui mijloc de transport cu altul.
Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare, masa si transport este acordata in mod oficial de autoritatile de resort din Iran, conform standardelor proprii. Conditiile de participare si penalizare in caz de retragere sunt prevazute in Contractul de comercializare a pachetului de servicii.