Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


P92

Termeni: Mexico City - Sejur Mexic: 12 zileMexic: 12 zile

Ziua 1 (Duminica, 3 August):
Intalnire pe aeroportul International Otopeni. Se pleaca din Bucuresti catre Mexic. Sosire in Mexic, unde dupa indeplinirea formalitatilor vamale veti fi intampinati de reprezentantii agentiei locale ce va vor insoti la hotel. Transfer cu autocarul la hotel. Seara, cazare la Hotel Majestic (****) in Mexico City.

Ziua 2 (Luni, 4 August):
Dupa micul dejun, tur de oras cu autocarul si ghid local. Ca un enorm muzeu, Mexico City este un oras remarcabil cu o cultura veche de 3000 ani, fiind cel mai vechi oras din Emisfera Vestica. Este asezat pe vechea albie a unui lac larg de 7500 metri, fiind inconjurat de munti. Doar cateva orase din lume pot concura cu grandoarea acestui oras, cu un istoric ce imbina perfect culturi ale erei pre-columbiene, erei colonizarii europene si erei moderne. Mexico City este orasul care s-a dezvoltat cel mai mult in timpul civilizatiei aztece, devenind cel mai mare si mai remarcabil oras al secolului XIV. Vom incepe vizita cu Parcul National si Frescele lui Diego Rivera, impresionanta Catedrala si vestigiile pre-hispanice ale Marelui Templu. Vom continua cu Parcul Alameda inconjurat de trei puncte emblematice ale orasului: Casa cu Tigle, una dintre cele mai pretioase bijuterii coloniale, magnificul Palat al Postei, in stilul venetiano–gotic si Palatul Artelor Frumoase construit in marmura alba, o capodopera in acest oras bogat in arhitectura, care servea odata ca Teatru de Opera si ca o galerie de arta permanenta. Turul continua cu Parcul Chapultepec, dominat de castelul sau, o data resedinta Imparatului Maximilian de Habsburg. Urmeaza o vizita la Muzeul National de Antropologie, care detine o vasta colectie de arta pre-columbiana. Aceasta colectie include si faimosul Calendar Aztec, descoperit în locul pe care se afla centrul oraşului aztec Tenochtitlan, actualmente piaţa Zocalo din Ciudad de Mexico. Calendarul este cunoscut şi sub denumirea de « Cupa Vulturului » sau « Piatra celui de al Cincilea Soare ». Transfer la Hotel. Seara, cazare la Hotel Majestic (****) in Mexico City.

Ziua 3 ( Marti, 5 August):
Dupa micul dejun, se pleaca cu autocar si ghid local catre Teotihuacan - denumit Orasul Zeilor, situat la 50 km de Mexico City. Teotihuacan este un oras divin, iar maretia lui este emanata de toate constructiile care s-au pastrat. Zeul orasului, celebrat in templu, era sarpele cu pene Quetzalkoatl. Se viziteaza cele doua mari piramide, denumite de aztecii a Piramida Soarelui si Piramida Lunii. Gigantica Piramida a Soarelui, construita in sec I d.C.de catre 3000 de oameni timp de 30 de ani, este o constructie impresionanata, doar cu putin mai mica decat Piramida lui Keops din Egipt. A fost conceputa in asa fel incat latura estica sa fie aliniata exact spre rasarit si latura vestica spre apus, iar soarele sa cada direct pe varful piramidei, la ora 12, in zilele de 19 mai si 25 iulie. Se crede ca sub piramida se gaseste izvorul Sfant al Sfintilor. Piramida Lunii, restaurata de curand, este un edificiu similar, construit in a doua jumatate a sec al II-lea d. C. la o scara mai mica. Aparent este la fel de mare ca cea a Soarelui, datorita amplasarii sale pe o movila artificiala. Din varful piramidei se poate vedea cea mai frumoasa priveliste a orasului, inclusiv a Caii Mortii. La sud de Piramida Lunii se afla Calea Mortilor - o serie de curti deschise, fiecare avand o latime de pana la 145 m si marginite pe platforme mici pe care aztecii le considerau a fi morminte (acest lucru nu era adevarat, deoarece locuitorii orasului isi incinerau mortii, infasurau resturile intr-un giulgiu si le inmormantau sub podeaua casei).

Turul continua cu vizitarea ruinelor Templului lui Qetzalcoatl ce se afla in interiorul orasului, la capatul sudic al arterei principale - Calea Mortilor. Templul a fost construit in stilul arhitectural cunoscut sub denumirea de talud-tablero in care socluri oblice (talud) alterneaza cu cornise perpendiculare (tablero). Initial acoperiti cu tencuiala si var, peretii templului sunt ornamentati cu basoreliefuri reprezentandu-l pe Tlaloc - zeul ploii (cu ochii ca niste farfurii) si pe Qetzalcoatl - Sarpele cu Pene - singura ocazie cand aceste doua zeitati pot fi vazute impreuna la Teotihuacan. Spre seara, transfer la hotel. Cazare la Hotel Majestic (****) in Mexico City.

Ziua 4 ( Miercuri, 6 August):
Dupa micul dejun, program la alegere de vizitare a orasului sau shopping. Seara, cazare la Hotel Majestic (****) in Mexico City.

Ziua 5 (Joi, 7 August):
Dupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zborul catre Cancun. Sosire in Cancun, unde veti fi intampinati de reprezentantii agentiei locale ce va vor insoti la hotel. Transfer cu autocarul la hotel. Dupa amiaza, program liber de plaja. Seara, cina si cazare la Hotel Oasis Palm Beach (****) in Cancun.

Ziua 6 (Vineri, 8 August):
Dupa micul dejun, program la alegere de vizitare a orasului, shopping sau plaja. Se serveste masa de pranz la terasa pe plaja sau la restaurantul hotelului. Seara, cina si cazare la Hotel Oasis Palm Beach (****) in Cancun.

Ziua 7 ( Sambata, 9 August):
Dupa micul dejun, se pleaca cu autocar si ghid local catre Peninsula Yucatan - cel mai dinamic teritoriu al Mexicului, care inca mai pastreaza amintirile culturii mayase. Se viziteaza Chichen-Itza, supranumita ‘Taramul fagaduintei’, fiind unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei Maya -Toltec ce adaposteste una dintre Cele 7 Minuni ale Lumii. Se viziteaza: Piramida Kukulcan - o amintire a Cultului Sarpelui. In zilele echinoctiilor de primavara si toamna, 21 martie si 21 septembrie, se poate observa fenomenul luminos " miscarea sarpelui", creat de umbrele lasate de trepte. Piramida era o reprezentare, in primul rand a "Muntelui Sarpelui", locul unde, conform credintei Maya, a avut loc prima Creatie. In fapt, piramida este un calendar solar cu 365 de zile, reprezentate de cele 365 de trepte. Urmeaza o vizita la Cladirea circulara “El Caracol”, un momument care ilustreaza preocuparea mayasilor pentru astronomie si arhitectura. Multa vreme a fost considerat o exceptie, o eroare, din cauza formei rotunde care nu se inscria in traditia arhitectonica a mayasilor. Mai tarziu, s-a constat ca El Caracol-Observatorul a fost dedicat studierii miscarii stelelor si planetelor si este unul dintre cele mai frumoase realizari ale culturii maya in Yucatan. In interiorul turnului sunt numeroase ferestre micute care au fost folosite pentru a studia miscarea stelelor, se mai afla de asemenea o scara interioara foarte ciudata in forma de carcasa de melc care duce la partea cea mai inalta a turnului. Langa intrarea in turnul de observare sunt sclupturi ale Zeului Ploii Chaac. Unii cercetatori considera ca aceasta cladire a fost dedicata, in princpal, Zeului Chaac. Turul continua cu vizitarea Pietii celor 1000 de coloane, Tempul Jaguarului, Tempul Razboiului, Osuarul, Platforma Venus, Plaforma Uliului si Jaguarului, Drumul catre Locul de Sacrificii, Platforma Craniilor, Templul Barbatului cu Barba. O impresionanta priveliste ofera Biserica Jaguar si Cladirea Razboaielor. Se serveste masa de pranz in apropierea obiectivelor. Transfer la hotel. Seara, cina si cazare la Hotel Oasis Palm Beach (****) in Cancun.

Ziua 8 (Duminica, 10 August):
Dupa micul dejun, program la alegere de vizitare a orasului, shopping sau plaja. Se serveste masa de pranz la terasa pe plaja sau la restaurantul hotelului. Seara, cina si cazare la Hotel Oasis Palm Beach (****) in Cancun.

Ziua 9 (Luni, 11 August):
Dupa micul dejun, program la alegere de vizitare a orasului, shopping sau plaja. Se serveste masa de pranz la terasa pe plaja sau la restaurantul hotelului. Seara, cina si cazare la Hotel Oasis Palm Beach (****) in Cancun.

Ziua 10 (Marti, 12 August ):
Dupa micul dejun, , program la alegere de vizitare a orasului, shopping sau plaja. Se serveste masa de pranz la terasa pe plaja sau la restaurantul hotelului. Seara, cina si cazare la Hotel Oasis Palm Beach (****) in Cancun.

Ziua 11 (Miercuri, 13 August):
Dupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zborul catre Mexico City. Sosire in Mexico City de unde se pleca spre Bucuresti.

Ziua 12 (Joi, 14 August):
Sosire in Bucuresti pe aeroportul International Bucuresti.


Servicii incluse in pret:
 Bilet avion Bucuresti – Mexico City – Bucuresti;
 Bilet avion Mexico City – Cancun – Mexico City;
 Transfer cu autocarul pe toata perioada excursiei in Mexic;
 4 nopti cazare in camere duble si mic dejun la Hotel Majestic (****) in Mexico City;
 6 nopti cazare in camere duble la Hotel Oasis Palm Beach (****) in Cancun.
 All inclusive pe toata durata sederii in Cancun;
 Ghizi locali vorbitori de Limba Engleza;
 Taxa de intrare la Muzeul de Antropologie din Mexico City;
 Taxele de intrare la obiectivele din Teotihuacan ;
 Taxele de intrare la obiectivele din Chichen-Itza;
 Taxele de drumuri;
 Tips-uri pentru soferi, servitori, restaurante;
 Ghid Eurolink Tours pe perioada deplasarii;

Nu sunt incluse in pret:
 Taxele de aeroport (~425€);
 Asigurarea medicala (~15€);
 Alte mese ce nu sunt mentionate in program;
 Intrarile la obiectivele turistice mentionate in turulul orasului Mexico City.