Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


P80

Termeni: Lisabona - Sejur Portugalia: 8 zilePortugalia: 8 zile

Ziua 1 Bucuresti – Faro – Evora – Lisabona (342 km)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 06:00 pentru imbarcare cursa charter Jetran Air spre Faro (cursa directa). Sosire in Faro la ora 10:10. Vom pleca catre Evora, oras cunoscut si sub numele de Orasul Roman fiind declarat de UNESCO patrimoniu universal. In turul pe care il efectuam cu ghidul local in centrul istoric cu ghid local vizitam: Templul Roman, Catedrala si Biserica Franciscana. Vom avea apoi putin timp liber pentru a ne plimba pe strazile mestesugresti, unde putem admira obiecte din lut pictate, obiecte din cupru si mobila plina de culoare. Vom pleca apoi catre Lisabona. Cazare hotel 3* in Lisabona.

Ziua 2 Lisabona
Mic dejun. In prima jumatate a zilei avem programat un tur cu ghid local al orasului Lisabona. Se viziteaza cele mai importante obiective turistice ale orasului: cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze cu Manastirea Dos Jeronimos - o adevarata bijuterie a artei manueline, Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentos - monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Continuam cu orasul vechi unde vizitam Castelul St. George de unde vom avea o superba panorama asupra orasului, coboram apoi pe stadutele pitoresti ale cartierului Alfama, cel mai vechi cartier al orasului. Vom vedea apoi Piata Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Piata Restauradores si Piata Rossio. Cazare hotel 3* in Lisabona.

Ziua 3 Lisabona
Mic dejun. Excursie optionala de ½ de zi (4 ore) la Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze. Datorita valorii sale istorice, Sintra a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vor putea fi vizitate: Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV – XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Se continua drumul spre Cascais, un fost sat pescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa (pret informativ valabil pentru min. 25 persoane participante: 40 EURO/ pers). Restul zilei vom avea timp liber la dispozitie pentru vizite individuale si cumparaturi. Cazare hotel 3* in Lisabona.

Ziua 4 Lisabona – Obios- Alcobaca – Batalha – Porto (310 km)
Mic dejun. Plecare spre Obidos. Se viziteaza Obidos – este un oras medieval ce se intinde in partea de nord a Lisabonei si este fara indoiala una dintre cele mai clasice asezari fortificate din Portugalia. Vizitatorii pot admira plimbandu-se printe metereze: morile de vant , viile si fermele din imprejurimi. Magazinele sunt pline cu diverse obiecte mestesugaresti. Se continua turul cu vizitarea Manastirii Alcobaca, deasemenea obiectiv UNESCO este una din cele mai importante din Europa – fondata in 1153 ca dar al Regelul Afonso Henriques catre Bernard de Clairvaux. Urmeaza apoi Nazare, un pitoresc sat de pescari unde dupa vizita la Sitio – un deosebit punct de panorama asupra Oceanului Atlantic, vom avea timp liber pentru o plimbare pe plaja sau masa de pranz cu specific pescaresc. Continuam apoi cu Manastirea Batalha declarata patrimoniu UNESCO ce dateaza din secolul al XV-lea. Seara ajungem la Porto. Cazare hotel 3* in Porto.

Ziua 5 Porto – Minho (190 km)
Mic dejun. Excursie optionala de o zi (8 ore) in regiunea Minho. Dimineata plecam spre Braga, capitala regiunii Minho care in timpul romanilor era capitala Galiciei. Vizita incepe pe dealul pe care se afla biserica si sanctuarul lui Iisus. Pentru a putea intelege de ce Braga a fost si este un prosper centru al crestinismului va sugeram sa vizitati catedrala din oras cunoscuta pentru modul in care sunt sculptate treptele, ele aparand ca niste biserici in miniature. Fiecare din ele simbolizeaza pasii facuti de Mntuitor pe drumul crucii. Continuam excursia noastra catre Ponte de Lima, apoi catre Viana do Castelo sau “Pintesa Raului Lima” , un activ port pescaresc si cu puternice traditii in navigatie. Aici vizitam dealul Santa Luiza de unde vom avea o panorama deosebita asupra orasului si a portului. In centru vechi al orasului mai putem vedea si biserica Misericordia inconjurata de o eleganta fantana. Seara ne intoarcem in Porto (pret informativ valabil pentru min. 25 persoane participante: 45 EURO/ pers) Cazare hotel 3* in Porto.

Ziua 6 Porto – Coimbra – Fatima (195 km)
Mic dejun. In prima jumatate a zilei avem programat un tur al oarsului Porto. Incepem cu Avenida da Boavista catre Castelo do Queijo si Foz, urcam apoi pe Avenida dos Aliados indreptandu-ne catre catedrala in stil romanesque/gotic ce dateaza din secolul al XII-lea, apoi catre biserica St Francis si Palatul Stock Exchange. Vom avea putin timp liber in zona Ribeira pentru fotografii iar apoi avem pogramata o croaziera pe raul Douro (45/50 minute). In continuare vizitam o crama cu vinuri in Vila Nova de Gaia unde avem inclusa si o degustare de vinuri. Vom pleca apoi catre Coimbra (prima capitala a Portugaliei) unde vom face o vizita panoramica a orasului ce include Universitatea si vechea Catedrala. Ne continuam calatoria catre Fatima. Cazare hotel 3* in Fatima.

Ziua 7 Fatima – Faro (380 km)
Mic dejun. Astazi vom vizita Fatima, binecunoscut centru crestin unde se spune ca in anul 1917 s-a aratat Fecioara Maria unor copii de ciobani. La pranz plecam catre Faro (380 km). Timp liber in Faro pentru ultimele cumparaturi sau pentru cateva ore de plaja. Cazare hotel 3* in Faro.

Ziua 8 Faro – Bucuresti
Transfer la aeroport la ora 09:00 pentru imbarcare cursa charter Jetran Air Faro - Bucuresti (cursa directa). Vom ajunge in Bucuresti la ora 17:55.


SERVICII INCLUSE:
- transport cu avionul cursa charter Bucuresti – Faro – Bucuresti, compania Jetran Air
- 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, din care: 3 nopti in Lisabona, 2 nopti in Porto, 1 noapte in Fatima, 1 noapte in Faro
- transferuri aeroport – hotel – aeroport
- transport pe teritoriul Portugaliei cu autocar aer conditionat
- ghizi locali pentru tururi de oras in Evora, Lisabona, Obidos-Alcobaca-Batalha, Porto, Coimbra
- croaziera pe raul Douro si vizita cu degustare de vinuri in Porto
- insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
- taxele de aeroport (95€/persoana ~ pot suferi modificari)
- excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice
- asigurarea medicala, aprox. 23 LEI/ persoana/ saptamana (pentru varste cuprinse intre 18 si 60 ani)
- asigurarea storno (2 la suta din pretul total); polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

GRUP MINIM: 30 PERSOANE

ORAR DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti Otopeni 08:00 – Faro 10:10
Faro 11:45 – Bucuresti Otopeni 17:55

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 4 saptamani inainte de inceperea excursiei.

CONDITII DE PARTICIPARE: pasaport sau carte de identitate valabil(a) cel putin 6 luni de la data intoarcerii.

CONDITII DE RETRAGERE: conform contractului de prestari servicii turistice care va fi semnat la inscriere.