Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


P25

Termeni: Cracovia - Sejur Scandinavia: 18 zileScandinavia: 18 zile

Ziua 1. BUCURESTI- BUDAPESTA (795 km)
Ora 6:00 Plecare din Bucuresti din parcarea de la Ateneu (Rest. Cina), pe ruta (vezi tabelul de mai jos). Sosire si cazare la Budapesta.

Ziua 2. BUDAPESTA- CRACOVIA (390 km)
Mic dejun. Tranzitand Slovacia, se pleaca spre Cracovia, unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din Polonia, fosta resedinta a regilor polonezi. Pe colina Wawel, situata deasupra Vistulei, se viziteaza cel mai important complex arhitectonic, apartinind fostei resedinte regale: Castelul Wawel si Catedrala fortificata Wawelska. Cazare la Cracovia.

Ziua 3. CZESTOCHOWA- VARSOVIA (365 km)
Mic dejun. Plecarea spre Czestochowa la Manastirea Jasna-Gora, cunoscuta in intreaga lume pentru icoana „Madona Neagra”, care atrage peste 5 milioane de pelerini anual. Traseul continua spre Varºovia, care este notabilã printre capitalele Europei nu numai prin mãrimea, vechimea si frumuseþea sa, cat pentru indestructibilitatea sa, o adevarata Pasare Phoenix care a renãscut de nenumarate ori din cenuºa rãzboiului. Se viziteaza Orasul Vechi – Stare Miasto, cu Catedrala Sf. Ioan si Palatul Regal. Cazare la Varsovia.

Ziua 4. VARSOVIA- KAUNAS- VILNIUS (540 km)
Mic dejun. Plecare spre cea mai sudica dintre tarile Baltice – Lituania. In drum spre capitala acesteia – Vilnius, scurta oprire in Kaunas, al doilea oras ca marime al tarii. Sosire in cursul dupa amiezii in Vilnius pentru un tur de oras: Biserica Sf. Petru si Pavel, Universitatea, Primaria, Biserica Ruseasca. Cazare la Vilnius.

Ziua 5. VILNIUS- RUNDALE- RIGA (340 km)
Mic dejun. Deplasare spre nord, pentru a trece in Letonia, unde vizitam elegantul Palat din Rundale, construit in stil baroc tarziu. Dupa amiaza incepem vizita cu ghid local in Riga, capitala tarii: Domul, Biserica St. Petru si Castelul si incheiem cu constructii mai recente in stil Art Nouveau: Opera si Parlamentul. Seara cazare la Riga.

Ziua 6. RIGA - TALINN - HELSINKI (310 km)
Mic dejun. Plecare spre Estonia. Incepem vizita cu ghid local in Talinn, capitala celei mai mici republici Baltice, bijuterie a arhitecturii medievale cu: Zidurile si Portile Orasului Vechi, Castelul Tompea, Catedrala Al. Nevsky si Piata Primariei. Seara imbarcare pe ferry boat pentru traversare in Finlanda. Cazare la Helsinki.

Ziua 7. HELSINKI - TURKU (165 km)
Dupa micul dejun, tur de oras cu ghid local in frumoasa capitala finlandeza: Piata Senatului, Catedrala Luterana, monument dedicat lui Sibelius, Parlamentul si Templul Circular. Plecare spre Turku, cel mai vechi oras al Finlandei, pentru a vizita Catedrala Gotica si Castelul din sec. al XIII-lea. Seara, imbarcare pe ferry boat pentru traversare in Suedia. Cazare la bordul navei (cusete cu 4 paturi).

Ziua 8. UPPSALA - STOCKHOLM (150 km)
Dimineata, dupa debarcare, traseul continua spre Uppsala, capitala eclesiastica si universitara a tarii, unde se viziteaza Catedrala incoronarii regilor suedezi, Castelul regal si prestigioasa Universitate. Intoarcere la Stockholm pentru a incepe vizita cu ghid local in capitala Suediei: vechiul oras medieval (Gamla Stan), Catedrala, Palatul Regal, Parlamentul, Primaria, unde in salonul albastru si salonul auriu in fiecare an au loc festivitatile de decernare a Premiilor Nobel, Muzeul Vasa. Dupa amiaza timp liber sau vizita “Muzeului Satului” – Skansen, unde sunt expuse cladiri traditionale din toate regiunile tarii. Cazare la Stockholm.

Ziua 9. STOCKHOLM - Castelul DROTTNINGHOLM - OSLO (530 km)
Mic dejun. Dimineata timp liber in Stockholm sau optional croaziera cu vaporasul spre Castelul Drottningholm, resedinta oficiala a familiei regale, numit si "Versailles suedez". Dupa amiaza se traverseaza Suedia cu destinatia Oslo. Cazare la Oslo.

Ziua 10. OSLO - LILLEHAMMER - DOMBAS (345 km)
Mic dejun. Tur de oras Oslo cu ghid local. Se viziteazã Parcul sculptorului Gustav Vigeland, Palatul Regal, Stortinget (Parlamentul), Teatrul National, Primãria (unde se decerneazã, anual, premiile Nobel pentru pace) si Fortareata Akaershus. Timp liber in capitala Norvegiei pentru a gusta farmecul orasului in portul Akker Brygge cu atractiile sale: restaurante cu specific, magazine de creveti si specialitati norvegiene de peste, etc. Avansam spre nord urmand malul lacului Mjosa catre Lillehammer, faimoasa statiune montana unde s-au organizat Jocurile Olimpice de Iarna. Strabatem apoi pitoreasca vale Gudbrandsdal pentru cazare in zona Vinstra - Dombas.

Ziua 11. Drumul TROLILOR - Fiordul GEIRANGER - NORDFJORD (400 km)
Mic dejun. Traseul strabate Valea Romsdal, apoi ofera peisaje coplesitor de spectaculoase pe Drumul Trolilor catre Geiranger. Contra cost imbarcare pentru o croaziera in care veti admira splendoarea acestui fiord. Urmeaza apoi Nordfjord si Ghetarul Briksdal, unul din cele mai mari din Europa, la care se poate ajunge printr-o plimbare de circa o ora. Sosire pentru cazare la Forde.

Ziua 12. FORDE - SOGNEFJORD - BERGEN (260 km)
Mic dejun. Traversare cu ferryboat-ul pe Sognefjord, impresionant prin lungimea de 205 Km si adancimea maxima de peste 1300 m.
Drumul continua spre Bergen, prima capitala a tarii si "poarta a fiordurilor". Se poate vizita cartierul medieval Bryggen, vechiul port, Mariakirke si Rosenkrantz. Optional, urcare cu telecabina pe varful Floyen pentru o superba panorama a orasului. Cazare la Bergen.

Ziua 13. BERGEN - OSLO (495 km)
Mic dejun. Plecare spre Oslo, prin zone de un pitoresc aparte via Gudvangen si Aurland, admirand pentru ultima data cele mai indepartate ramificatii ale “gigantului” fiord Sognefjord. Sosire in cursul dupa amiezii in Oslo. Timp liber la dispozitia turistilor. Cazare la Oslo.

Ziua 14. GOTEBORG - HELSINGOR - COPENHAGA (560 km)
Mic dejun. Parasim Norvegia pentru o ultima vizita in Suedia la Goteborg, cel de-al doilea oras ca marime al tarii si cel mai mare port scandinav. Tur de oras: Goteborgsutkiken – turnul principal, Opera, Centrul Maritim, Radhuset (Primaria), Bursa si Centrul Istoric Gustav Adolfs Torg. Deplasare catre sudul Suediei, pentru traversare cu ferryboat spre Helsingor. Traseul trece pe langa Castelul Kronborg, locul tragediei lui Hamlet, impunator prin arhitectura sa sobra. Cazare la Copenhaga. Seara optional vizita in Parcul Tivoli.

Ziua 15. COPENHAGA - TRELLEBORG - ferry boat spre ROSTOCK (285 km)
Dupa micul dejun, vizita capitalei Danemarcei cu ghid local: Palatul Rosenborg (fosta resedinta regala), Palatul Christiansborg, Primaria, vechiul Port Nyhavn si celebra statuie Mica Sirena – simbolul capitalei daneze. Timp liber pentru vizita individuala in Copenhaga. Dupa amiaza deplasare catre Trelleborg (in sudul Suediei), pentru imbarcare si cazare pe ferry boat (cusete cu 4 paturi) spre Rostok.

Ziua 16. ROSTOCK - BERLIN - DRESDA (420 km)
Dimineata devreme (aprox. ora 7) debarcare in Germania la Rostok. Plecare spre Berlin pentru un tur de oras cu autocarul: Poarta Brandenburg, Unter den Linden Strasse, Reichstag, Insula muzeelor, Opera, Catedrala, iar in Orasul Nou: Kurfurstendamm. Sosire in cursul dupa amiezii in Dresda pentru o scurta vizita in centrul orasului la Opera, Domul si Palatul Zwinger, fastuos ornamentat in stil baroc. Cazare in zona Dresda - Teplice (Cehia).

Ziua 17. PRAGA - BUDAPESTA (695 km)
Mic dejun. Scurt tur de oras in Praga (cca 3 ore): Catedrala St. Vit, podul Carol, Primaria si Turnul cu Ceas, Cartierul Evreiesc. Continuam itinerariul spre Budapesta via Brno si Bratislava (fara vizitare). Cazare la Budapesta.

Ziua 18. BUDAPESTA - BUCURESTI (795 km)
Dupa micul dejun, plecare spre Bucuresti. Sosire seara, dupa ora 23.30, in functie de trafic si formalitatile vamale.


PRETUL INCLUDE:
• transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat minim 2* si traversarile cu ferry boat-ul din zilele 7 si 15;
• 15 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri 3 si 2*;
• 2 nopti cazare pe vapor in cuseta de 4 paturi;
• ghizi locali in Riga, Talinn, Stockholm, Helsinki, Oslo si Copenhaga
• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
• asigurarea medicala si intrarile la obiective turistice;
• serviciile de ghizi locali exceptand situatiile specificate;
• supliment cuseta 2 paturi (109€/persoana pentru 2 cazari);
• Croaziera la Castelul Drottningholm 20€/persoana.
• Croaziera (traversare cu ferryboat-ul) pe fiordul Geiranger 20€/persoana
• alte servicii decat cele specificate in program.