Home home page  Contact us contact us  
Tel: 0232 263373, 0332 401008
Adresa: Sf Teodor, 16
IASI, 700115, ROMANIA
promotii, early booking, last minute
NEWSLETTER: selectia noastra de oferte
 
bilete avion ymessenger
bilete avion ymessenger
turism ymessenger

Cauta sejur

Data
Numar nopti
Adulti:
Copii:
  


descarcare oferte

  • Early Booking


P5

Termeni: Madrid - Sejur Spania - circuit si sejur: 12 zileSpania - circuit si sejur: 12 zile


Cod 118

Ziua 1 BUCURESTI – MADRID
Intalnire cu reprezentantul INTERRA la ora 07h00` la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Madrid. Decolare la ora 09h00, sosire la Madrid la ora 11h55. Scurt tur de oras panoramic Madrid. Transfer la hotel si formalitati de check-in. Incepand cu ora 18h00` Vizitarea Muzeului National Prado – Colectiile Permanente. Fondat ca muzeu de pictura si sculptura, "el Prado" conþine de asemenea o importanta colecþie de peste 5.000 de desene, 2.000 de afise, 1.000 de monede si aproape 2.000 de obiecte decorative si lucrari de arta. Sculptura este reprezentata prin peste 700 de lucrari si printr-un numar mai mic de fragmente sculpturale. Superba galerie de tablouri (8.600 de picturi) este factorul care îi confera muzeului renumele internaþional. Indiscutabil, în Prado se afla cele mai mari colecþii de lucrari ale spaniolilor Diego Velázquez si Francisco Goya, precum si ale lui Hieronymus Bosch (favoritul regelui Filip al II-lea al Spaniei). Nota: Intrarea este gratuita pentru vizita libera individuala dupa ora 18:00! Cazare hotel Rafael Ventas 4**** sau similar.

Ziua 2 MADRID – Capitala Spaniei
Mic dejun la hotel. Tur de oras Madrid cu ghid local. Vizita panoramica: Torres Colon, Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comunicaciones, Muzeul Naval. Turul panoramic continua: Plaza Independencia, Banco de Espana, Puerta del Sol, Plaza Mayor, basilica St. Francisco El Grande. Popas la Palatului Regal – resedinta oficiala a regelui Juan Carlos si Regina Sophia. Este unul dintre cele mai frumoase palate din Europa. (vizita exterioara). Turul continua cu Plaza de Espana si celebrul bulevard Gran Via. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie pentru cumparaturi sau plimbari in capitala Spaniei. Cazare Hotel Rafael Ventas 4**** sau similar.

Ziua 3 MADRID – TOLEDO – SEVILLA (540km)
Mic dejun. Excursia continua spre Toledo – oras monument national, inclus in Patrimoniul Unesco. Vizita cu ghid local. Situat intre coline si inconjurat de raul Tajo, fosta capitala a Spaniei Vizigotice este un adevarat monument. Atractii: biserica Sf. Toma cu capodopera lui El Greco care ilustreaza “Funerariile Contelui Orgaz”. Apoi vom face o scurta plimbare pe jos in Cartierul Evreiesc cu Sinagoga El Transito, Muzeul Sefardi, biserica si manastirea San Juan de los Reyes construita in timpul “Regilor Catolici”. Intrari optionale la Catedrala din Toledo si Sinagoga del Transito (preturi informative: Catedrala - 8 EURO/ pers, Sinagoga – 3 EURO/ pers.). Sosire in Sevilla in cursul serii. Cazare la hotel Sevilla Center de 4**** sau similiar situat la circa 10 minute de mers pe jos de central orasului.

Ziua 4 SEVILLA – CAPITALA ANDALUZIEI
Mic dejun. SEVILLA este situata pe raul Guadalquivir – poarta de legatura la Oceanul Atlantic. Tur de oras pietonal cu ghid local. Se viziteaza Catedrala - o cladire impunatoare, a treia ca marime din Europa, unde se presupune a fi Mormantul lui Columb. Altarul este decorat cu gravuri in stil gotic. Puteti urca in Turnul Clopotnitei “La Giralda”, de unde puteti admira panorama uimitoare a orasului. (Greu de urcat, dar merita!). Vizavi de cetate este Fortareata “Alcazar” (sec.X). Timp liber la dispozitie in Sevilla. Seara, optional Flamenco Show, o ocazie unica de a admira adevaratul dans flamenco. Tarife informative: 40,35 € (Spectacol + 1 bautura), 63,13 € (Spectacol + Tapas Dinner). Cazare la hotel Sevilla Center 4**** (nu se foloseste autocarul in aceasta zi).

Ziua 5 SEVILLA – CORDOBA – GRANADA (350 km)
Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si continuam drumul spre Cordoba. CORDOBA – a fost centrul civilizatiei musulmane din Peninsula Iberica timp de 3 secole si este situat pe raul Guadalquivir – cel mai mare din Andaluzia. Se viziteaza Impunatoarea Moschee. Privita din afara, “Mezquita” (Moscheea) pare o adevarata fortareata, insa in interior arhitectura este cu adevarat minunata si iti taie rasuflarea. Excursia continua spre Granada. Optional, Vizita cu ghid local la Alhambra. LA ALHAMBRA (in araba “Castelul Rosu”) a fost construit initial ca o fortareata in secolul IX si transformat intr-un complex de palate in secolele XIII si XIV. A fost declarat monument national in 1870. Se mai viziteaza El Generalife – Gradinile situate in fata Palatului Regal. Tarif: 30 Euro/persoana si include: biletul de intrare la Alhambra si El Generalife, ghizi locali, insotitor de grup, rezervare. Foarte Important! Excursia la Alhambra se rezerva numai din tara, intrucat la fata locului datorita cererii foarte mari nu se mai pot cumpara biletele. Agentia a rezervat in avans biletele de intrare. Cazare Hotel Los Angeles 3***+ www.hotellosangeles.net sau similar.

Ziua 6 GRANADA – VALENCIA (510km)
Mic dejun. Dimineata, Scurt tur panoramic Granada. Excursia continua spre Valencia. Tur de oras Valencia. Supranumit si “Orasul luminilor”, a fost fondat in timpul Romanilor, in sec. II inainte de Hristos. Jaime I l-a recucerit si l-a transformat in Capitala Regatului “Valencia”. Cazare hotel 3*** situat langa Valencia.

Ziua 7 VALENCIA – BARCELONA (350km)
Mic dejun. Excursia continua spre Barcelona, unde ajungem dupa amiaza. Tur de oras Barcelona panoramic. Vom incepe cu Muntele Tibidabo de unde se poate admira panorama orasului, Portul turistic Port Vel, celebrul bulevard Rambla. Seara, transfer pe Costa Maresme. Cina si cazare la hotel de 3*** superior in Costa Maresme.

Ziua 8 BARCELONA
Mic dejun. Excursie de 1 zi la Barcelona. Tur de oras cu vizitarea celor mai importante atractii turistice: Parcul Guell, Sagrada Familia, Casele Gaudi, Plaza Catalunya. Timp liber la dispozitie pe Rambla pentru cumparaturi. Se pot vizita in zona: Catedrala, Plaza del Rei, Statuia lui Cristofor Columb, Portul. Dupa pauza, turul continua cu: Arcul de Triumf, Citadella, Muzeul Maritim, Montjuic si Plaza Spania. Scurt popas pe Montjuic pentru stop fotografic si Stadionul Olimpic.Cina si cazare la hotel de 3*** superior in Costa Maresme.

Ziua 9 COSTA MARESME – MONTSERRAT
Mic dejun. Zi libera pentru plaja sau Optional, excursie la Montserrat – capitala religioasa a Cataluniei. Vom vizita manastirea Montserrat, unde se afla statuia neagra a Fecioarei Maria. Excursia cuprinde si un scurt popas la una dintre renumitele Crame de vin din regiune cu degustare de sampanie. Tarif: 45 € si include: transport autocar, biletul de intrare la Crama, insotitor de grup.(minim 25 platitori). Cina si cazare la hotel de 3*** superior in Costa Maresme.

Ziua 10 COSTA MARESME – ANDORRA
Mic dejun. Zi libera pentru plaja sau Excursie optionala: ANDORRA - O calatorie de vis prin 2 provincii din Catalunia, apoi vom traversa granita din Muntii Pirinei in Andorra. O sansa unica de a vizita 2 tari intr-o singura zi si de a face cumparaturi la cele mai atractive preturi din Europa. IMPORTANT! Pentru excursia in Andorra este necesar pasaportul. Tarif: 45 € (minim 25 platitori). Cina si cazare la hotel de 3*** superior in Costa Maresme.

Ziua 11 COSTA MARESME – BARCELONA
Mic dejun. Zi libera pentru plaja sau optional, Excursie de 1 zi la Girona – Capitala Cataluniei si Muzeul Dali. La Figueres se afla cel mai important muzeu dedicat artistului Salvador Dali; nu pierdeti aceasta incursiune in universul fascinant al artistului. Tarif: 40 € si include: transport cu autocar, ghid insotitor, biletul de intrare la Muzeul Dali. Cina si cazare la hotel de 3*** superior in Costa Maresme.

Ziua 12 BARCELONA - BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 12h20`, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 16h25`.


Grup minim: 35 pax.

SERVICII INCLUSE:
- bilet de avion Bucuresti – Madrid si Barcelona – Bucuresti, cu compania TAROM
(mic dejun si dejun cu bauturi incluse in timpul zborului),
- 11 nopti cazare cu mic dejun hoteluri 4**** si 3*** superior conform descrierii din program,
- 5 cine la hotel pe Costa Maresme,
- transport cu autocar propriu, clasificat 4**** (mai putin zilele 4, 10 si 11 conform normelor A.E.T.R.),
- vizitele, excursiile si tururile mentionate in program,
- vizita la muzeul Prado,
- ghizi locali la Madrid, Toledo si Sevilla,
- ghid insotitor din partea agentiei.

Servicii neincluse:
- taxele de aeroport si combustibil: aproximativ 99 € (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului),
- biletele de intrare la obiectivele turistice din program si ghizii locali pentru vizitarea acestora (acolo unde nu sunt prevazuti),
- excursiile si programele optionale.

Transfer GRATUIT AUTO la aeroportul OTOPENI (a se consulta ruta de transfer):
Ruta 1. Constanta - Medgidia - Cernavoda - Slobozia - Bucuresti;
Ruta 2. Iasi - Roman - Bacau - Onesti - Brasov - Ploiesti - Bucuresti;
Ruta 3. Pitesti – Bucuresti

Pentru al doilea an consecutiv TRANSFER GRATUIT CU AVIONUL DIN (***):
- IASI Supliment taxe aeroport: +59 €
RO710 IAS-OTP 0600-0705 // RO707 OTP-IAS 1730-1835
- SUCEAVA Supliment taxe aeroport: +49 €
RO810 SCV-OTP 0620-0730 // RO809 OTP-SCV 2105-2215
- CLUJ Supliment taxe aeroport: +59 €
RO650 CLJ-OTP 0645-0735 // RO647 OTP-CLJ 1720-1820
- TIMISOARA Supliment taxe aeroport: +59 €
RO610 TSR-OTP 0630-0720 // RO607 OTP-TSR 1740-1855
(***) in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii


Suplimente si reduceri:
- camera Single: +257 €,
- copii intre 2 si 12 ani: - 135 €,
- a treia persoana: - 30 €.

Biletele de intrare la obiectivele turistice - aproximativ 50 €/persoana/program, astfel: catedrala din Toledo: 7 €, sinagoga din Toledo: 2,3 €, Santo Toma: 4,6 €, Real Alcazar: 7 €, atedrala din Sevilla: 7,5 €, moschea Cordoba: 8 €, Sagrada Familia: 10 €.

EXCURSII OPTIONALE (minim 25 de platitori):
- Flamenco Show: 40,35 € (spectacol + 1 bautura) sau 60,00 € (spectacol + tapas dinner),
- Alhambra: 30 € (bilete de intrare, ghizi locali, rezervare, insotitor de grup),
- Montserrat & Crama: 40 € (transport, bilet de intrare la crama, ghid insotitor),
- Andorra: 45 € (transport, taxe de drum, ghid insotitor),
- Girona si muzeul Dali: 40 € (transport, bilet de intrare la muzeu, ghid insotitor)

Nota:
- hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului (01.03.2010) si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
- excursia la Alhambra se rezerva si se achita din tara, odata cu achizitionarea excursiei
- TAPAS DINNER este un meniu traditional pentru 4 persoane: 1 platou de branzeturi asortate traditionale, 1 platou de omleta spaniola, 1 platou cu salata, 1 platou cu peste prajit “Sevilian”, 1 platou cu friptura de porc “Iberic”, desert si bauturi: 1 sticla de vin si una cu apa la 4 persoane

INFORMATII IMPORTANTE:
- tarifele au fost calculate pentru un grup minim de 35 de persoane. Pentru grup de 30-34 de platitori se achita un supliment de 20 €, iar pentru 25 - 29 de platitori se achita un supliment de 40 €. Pentru mai putin de 25 de platitori tariful se recalculeaza sau excursia se anuleaza! Pentru mai putin de 30 de turisti, tariful excursiei se recalculeaza si se achita suplimentul corespunzator
- clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
- majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila etc.
- insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
- la inscriere, excursia se achita integral sau minim 50% restul urmand a fi achitat cu cel putin 21 zile inainte de data plecarii.
- agentia organizatoare (Tour Operatorul) poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii.
- va rugam sa va asigurati ca pasapoartele/cartile de identitate ale turistilor sunt valabile si nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta
- recomandam intocmirea unei asigurari „Storno” pentru situatiile in care turistul nu mai poate efectua calatoria datorita imbolnavirilor, accidentelor, furtul sau distrugerea pasaportului, etc. Astfel turistul isi poate recupera costul excursiei de la societatea de asigurari, functie de conditiile impuse de catre aceasta.
- compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
- agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului u i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

FOARTE IMPORTANT! DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI:
- Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.
Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.
- Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.
- Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.

ATENTIE!
Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati situl Politiei de Frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland 021 9590.